Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor potpisao je danas ugovore sa 41 sportistom, koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz gradskog budžeta u 2023. godini.

On je novinarima izjavio da je grad prošle godine uveo ovu stavku u budžet grada i da se to pokazalo kao pravi potez za našu omladinu i perspektivne mlade sportiste.
” Ove godine smo nastavili isto i predviđeno je 48.000 KM za 40 mladih sportista. Ono što je novina je da pravo na stipendiju ostvaruje i osvajač nagrade Sportista godine grada Prijedora za prethodnu godinu tako da je ove godine stipendiju dobila i stonoteniserka Marija Gnjatić”, naglasio je Javor.

On je dodao da se svake godine nastoji da se povećaju izdvajanja za sport, gde pripadaju i sportski i teniski tereni i igrališta kao i manifestacija ” Dani sporta”.
” Stipendijama smo uspjeli da obuhvatimo sve sportove, a posebno mi je drago što imamo stipendiste i iz kolektivnih sportova gdje je veliki broj djece koji treniraju i jako je teško doći do izražaja”, rekao je Javor.
On je dodao da je ova lokalna zajednica ponosna na sport u gradu i sve ove mlade ljude koji su imali odlične rezultate iza sebe u prošloj godini i da su to pravi ambasadori našeg grada.Javor je za iduću godinu najavio i povećanje broja i iznosa stipendija.
” Mi smo ove godine u budžetu grada izdvojili 200.000 KM za nabavku sportske opreme za sve sportske klubove”, rekao je Javor.
Na javni konkurs , koji je raspisala Gradska uprava pristiglo je 78 prijava.Pravo na dodjelu stipendija imali su perspektivni sportisti do navršenih 18 godina života u tekućoj godini. Ograničenja u pogledu godina života se nisu primjenjivala na sportiste invalide i potencijalne olimpijske kandidate.
Stipendija iznosi 100 KM i isplaćuje se 12 mjeseci.

Izvor: prijedorgrad