Rudar je u srijedu savladao Drinu u Zvorniku 1:0 i sa drugom uzastopnom pobjedom sa mnogo otpimizma dočekuju dvije utakmice na domaćem terenu, u subotu protiv Željezničara i u srijedu protiv Slavije.

– Poslije dvije vezane pobjede, jako bitne, čekaju nas dvije domaćinske utakmice protiv Željezničara i u srijedu protiv Slavije. Neće biti lako, naš cilj je da pokušamo te dvije utakmice da dobijemo i pokušamo da se vratimo u vrh, što zaslužujemo. Željo je najmlađi tim u ligi, ekipa koja će doći rasterećena, jako mlada, uvijek nama nezgodni. Očekuje nas protivnik sa puno trčanja i ako ne budemo na maksimumu mogu nam napraviti problem, ali ja se nadam pobjedi. Slavija je nezgodna ekipa, ekipa iz vrha tabele, evo sada smo se i njima približili i to će nam biti utakmica za prestiž i njima i nama. Isto tako jako nezgodna ekipa nama, znali smo često gubiti bodove od njih na domaćem terenu, ali kažem, nadam se da smo sa ove dvije vezane pobjede prebrodili neke dječije bolesti i da ćemo izaći sa šest bodova iz divje utakmice. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe, rekao je Srđan Marjanović, pomoćni trener Rudara, i dodao:

– Svi su igrači na raspolaganju. Vratili su nam se neki bolesni igrači, vidjećemo da li će biti u konkurenciji, još odlučujemo. Vratio nam se i Demonjić poslije tri žuta kartona, tako da smo kompletni.

I prvotimac Rudara, Veljko Rauš, želi da se ovaj niz nastavi.

– Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo poslije pobjede u Zvorniku. Vezali smo dvije jako bitne pobjede, nama je cilj da vežemo još dvije pobjede. Kući ne smijemo gubiti. Jako bitna utakmica sutra protiv mlade i rastrčane utakmice, ali igramo kući i na nama je sve.

Utakmica Rudar – Željezničar igra se u subotu od 16.30.

Izvor: SportDC