Prijedorska publika, ali i publika, koja je došla iz svih krajeva regiona, na “Nektar Garden Festu” u protekla dva dana imala je priliku vidjeti i čuti različite sadržaje za sve generacije.

“Ljetna bašta Prijedor bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Vladala je fantastična i pozitivna energija od samog početka, do posljednjih taktova, tako da sa pravom možemo reći da je “Nektar Garden Fest” ispunio sva očekivanja”, poručili su organizatori festivala.

Treći „Nektar Garden Fest“ , koji je okupio osam bendova iz regije, završen je sinoć spektakularnim koncertom Nene Belana & Fiumens, koji su prvi put svirali u Prijedoru.

“Publika nas je fantastično prihvatila. Ovdje smo prvi put i nismo znali šta da očekujemo, a i nastupili smo poslije Bajage, jedne muzičke veličine, poslije koje se treba dokazati. Čini mi se da smo test položili i jedva čekamo priliku da ponovo dođemo u Prijedor. Prijedorska Ljetna bašta je jedan sjajan prostor i zaista nam je bila čast biti dio ove sjajne priče”, izjavio je Belan.

Drugu festivalsku noć otvorio je prijedorski bend Eho Radar, koji su uz sjajnu svirku publici predstavili nove članove.

“Nama je bilo super. Super je festival i bilo bi dobro da ih ima što više”,poručio je Nikola Grab, gitarista Eho Radara.

Nakon Eho Radara na bini Ljetne bašte nastupio je devetočlani bend Ničim Izazvan. Ovaj vodeći pop sastav nove generacije otpjevao je svoje najveće hitove poput “O tebi”, “Rekla je”, “Trideset” , ali i one sa posljednjeg albuma, koji su izbacili prošle godine.

“Koncert je ispunio naša očekivanja, jer smo znali da će biti jako dobra atmosfera, jako dobra bina, dobar zvuk, publika. Svirali smo ovdje prije par godina i tad na je bilo sjajno i ispunili smo sva naša očekivanja”, izjavio je Bojan Gluvajić, frontmen grupe Ničim Izazvan.

Publika je sa nestrpljenjem čekala koncert rok velikana Bajage i Instruktora, koji su na okupu već 40 godina i koji su concert započeli pjesmom “Sa druge strane jastuka”. Noć prepuna emocija, ljubavi i zagrljaja, koje je publika u Prijedoru prenijela na Bajagu, a ovaj istom mjerom uzvratio bila je posebna i neponovljiva, te smo sigurni da će uspomene, koje će svaki od posjetilaca ovog koncerta ponijeti, biti dugo čuvane i prepričavane.

“Juče sam svirao u Mostaru i tamo su mi već rekli da je Festival u Prijedoru fantastičan, kao što se kaže dobar glas daleko se čuje”, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga.

Podsjetimo, prvo  festivalsko veče otvorio je bend Sinhro, a potom su nastupili Brkovi, Dr Nele Karajlić i Psihomodo Pop.

Treći “Nektar Garden Fest” poseban je i po impresivnoj ProRent produkciji, koja je oduševila  izvođače, ali i publiku.

“Nadam se da ste uživali u svim sadržajima, koje je tim  “Nektar Garden Festa”odabrao samo za vas. Mi smo već dobili ideje, motivaciju i vjetar u leđa za pripremu festivala naredne godine”, poručili su organizatori.

“Nektar Garden Fest” je potvrdio i učvrstio svoju poziciju na festivalskoj mapi u regiji. Vidimo se i sljedeće  godine!