????????????????????????????????????

Grad Prijedor i Turistička organizacija grada 29. i 30. jula na Malom gradskom trgu organizovaće 14. Etno izložbu “Zlatne ruke Potkozarja”.  Ova manifestacija ima za cilj da okupi stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno-radionica i drugih organizacija.

– Ove godine popunjeno je svih 20 štandova, a na štandovima će se predstaviti šest udruženja, pet radionica i 20 samostalnih izlagača. Prema programu manifestacije svečano otvaranje je planirano u četvrtak, 29. jula, u 11.00 časova, uz prigodan muzički program na kojem će se predstaviti SKUD “Dr Mladen Stojanović” i KUD “Kozara”. Osim toga, na svečanom otvaranju i zatvaranju biće predviđena i degustacija proizvoda. Tokom prvog dana manifestacije planirano je glasanje za najljepše uređen štand i ove godine to će biti predstavljeno posjetiocima koji će moći da glasaju za svog favorita. Drugog dana, na zatvaranju, biće uručena nagrada za najljepši štand – rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedora.

Na zatvaranju manifestacije predstaviće se tamburaški orkestar KUD-a “Milan Egić” i Udruženje za očuvanje tradicije grada Prijedora.

Izvor: Kozarski