“Divlje deponije niču na sve više lokacija u gradu, a u posljednje vrijeme ovaj problem posebno je izražen u naseljima Pećani, Raškovac, Urije, Gomjenica, lokacija između plavog i crvenog solitera…
Neodgovorni građani dovoze puna kola i prikolice te nepropisno bacaju kabasti i ostali otpad.

Najviše se radi o onima koji renoviraju svoje stanove i kuće, a nakon toga sav kabasti otpad i šut izbace na ulicu, zatrpaju kontejnere za komunalni otpad ili razbacaju okolo njih.
Ne vjerujemo da nisu upoznati da je to strogo zabranjeno i kažnjivo( jer bi inače to radili javno, a ne krijući se po noći ili ujutro rano).
O tome koliko nam ovo predstavlja problem i usporava naš proces rada, a tek koliko je naporno za naše radnike i koliko moraju da ulože dodatnu snagu i energiju pored redovnih poslova, da i ne govorimo.

APEL‼️
Molimo sve sugrađane, ukoliko imaju informaciju o nepropisnom odlaganju otpada ili o počiniocu, da nas pozovu na brojeve telefona:
052-222-109
052-222-008

ili Komunalnu policiju:
052-216-988.

Sve informacije u vezi usluge odvoza kabastog, građevinskog i drugog otpada, građani mogu da nas kontaktiraju na broj tel.
052/222-008.”

Nekoliko fotografija kao ilustracija neodgovornosti naših sugrađana, među kojima je i fotografija vozila, uslikana u nedelju i anonimno nam dostavljena.
Počinioc pronađen i sankcionisan.

prijedor24h