Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da bi bio red da ili opozicija ili američka Ambasada u BiH saopšte koji su to opozicioni političari “kupljeni” i kakva je to uopšte priča, u kojoj neko izbacuje sankcije pričajući takve gluposti godinu dana nakon izbora.

Komentarišući za Srnu izjavu predsjednika SDS Milana Miličevića, koju je danas dao za Srpskainfo da ne posjeduju dokaze da li je ili nije Igor Dodik učestvovao u političkoj korupciji i kupovini opozicionih političara, ali je, kako je rekao, jasno da se time bavio SNSD, Cvijanović je navela da je to već klasika da za poraz na izborima nisu krive gubitničke partije njima je kriv ili narod ili je kriva vlast.

– Oni su pred izbore uvijek pobjednici, na izborima gubitnici, a nakon izbora kreće kukanje ambasadama. Da imovina i Kristijan Šmit nisu problem, ne bi bilo ni recikliranih priča o kupljenim opozicionarima. Znamo da su se pojedini opozicionari žalili stranim ambasadorima nakon izgubljenih izbora, pravdajući svoj poraz navodnim kupovinama ljudi iz svojih redova – izjavila je Cvijanovićeva.

Oni su jedna dimenzija, dodala je ona, a sasvim druga da se takva, kako ih je nazvala, opoziciona naklapanja godinu dana nakon izbora nalaze u obrazloženju sankcija koje sad uvode sinu predsjednika Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo