Fudbaleri nevesinjskog Veleža savladali su u Omarskoj domaću ekipu sa 3:2, i to nakon zaostatka 2:0 poslije pola sata igre.

Ušla je angažovano Omarska u ovaj meč i malo šta je slutilo da će ovakav ishod biti na kraju. Već u devetoj minuti Omarska stiže do vođstva. Nikola Kopanja je iznudio penal, a onda ga i pretvorio u gol za vođstvo.

Uzvratio je na drugoj strani Miljan Petković poslije kornera, lopta ide preko gola. Držala je Omarska konce igre u svojim rukama, Nikola Kopanja je pravio ogromne probleme prilično nesigurnoj odbrani Veleža u prvom poluvremenu, ali je nedostajalo konkretnosti u završnici. Problem Nevesinjcima na pola sata igre pravi i povreda Brazilca Alveša koji mora da napusti teren, a umjesto njega ušao je Miloš Sekulović.

Brzo nakon toga Omarska dolazi do drugog pogotka. Prelijepa je to akcija Omarske bila, a u njenoj završnici Đorđe Nišić asistira za Nikolu Kopanju, koji po drugi put trese mrežu Zurovca za veliko slavlje.

I tada, kao da je neko zamijenio sve igrače na terenu, kreće jedno sramotno izdanje Omarske, dok Velež počinje da igra. Nevesinjce budi evrogol Sergeja Prodanovića u 39. minuti. Odmah potom i Zlatko Anđelović prijeti sa više od 20 metara, a lopta pogađa prečku. Tračak nade da Omarska ipak neće potpuno potuniti dala je jedna kontra u finišu poluvremena kada Kopanja vuče loptu, a Harun Abaza startuje i u posljednji trenutak izbacuje loptu. Domaći traže od sudije Vukojevića prekršaj i barem žuti karton za štopera Veleža, što bi mu bio drugi, ali od svega samo aut. Otprilike, tu se i završilo sve od pokušaja Omarske na ovom meču. Imali su sredinom drugog poluvremena slobodan udarac na nekih sedamnaest metara od gola, kada je ponovo oboren jedini koji je nešto pokazao danas, Nikola Kopanja, ali šut Marija Sajaka se od živog zida odbija u korner.

Sa druge strane, Velež u 25 minuta drugog poluvremena izgleda energetski na znatno višem nivou od Omarske, konstantno prijete i to im se vratilo golovima. Već u 55. minuti Zlatko Anđelović, ponajbolji igrač Nevesinjaca danas, pogađa za 2:2. Imao je Momčilo Popović dvije šanse da potpuno preokrene rezultat, nije ih iskoristio, ali treću jeste i udarcem glavom lobovao je golmana Begovića za, ispostaviće se, konačnih 3:2.

Omarska čvrsto drži fenjer u svojim rukama, a jedina sreća im je što ni konkurentni ne uspjevaju da odmaknu. Velež sa druge strane upisuje šestu pobjedu u sezoni, drugu na strani, za ostanak u sredini tabele.

OMARSKA – VELEŽ 2:3 (2:1)
Stadion u Omarskoj
Gledalaca: 500
Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Strijelci: 1:0 Kopanja 9p, 2:0 Kopanja 33, 2:1 S. Prodanović 39, 2:2 Anđelović 55, 2:3 Popović 69
Žuti kartoni: Stojnić, Panić (Omarska), S. Prodanović, Abaza, Gutić, Adžić, Anđelović (Velež)

OMARSKA: Begović, Zdjelar, Kopanja, Panić, Stojnić (od 58. Sajak), Jaćimović, Nišić, Jovičić, Lajić, Nišić (od 74. Krecelj), Vračar (od 74. Mikić)

VELEŽ: Zurovac, Abaza, Petković, Anđelović, G. Prodanović (od 74. Adžić), Popović, Repović Drašković, Alveš (od 32. Sekulović), S. Prodanović, Gutić

Izvor: SportDC