Veličanstvena pobjeda Omarske u derbiju Potkozarja. Omarska je savladala Rudar Prijedor sa 2:1. Tribine su na kraju bile tijesne za sve koji su došli na utakmicu, a fudbaleri Omarske su odigrali maksimalno odgovorno i maksimalno požrtvovano i na kraju zasluženo slavili.

Prvo poluvrijeme su obe ekipe odigrale veoma oprezno, skoro bez ijedne poluprilike. Prvi su zaprijetili gosti. U 25.minutu sa distance je šutirao Komazec, ali Vujičić je siguran na golu. Omarske. Četiri minute kasnije, na drugoj strani je slično pokušao i Jaćimović, ali je Trninić takođe siguran.

Omarska je povela u 42.minutu. Nakon kornera, igrači Omarske su odigrali jednu uigranu akciju, Panić je centrirao sa desne strane,a na drugoj stativi je ostao usamljen Sajak i glavom doveo Omarsku u vođstvu. U četvrtom minutu sudijske nadoknade, Omarska je istrčala odličnu kontru, Nišić je blagovremeno uposlio Panića , koji je izašao sam pred Trninića i rutinski ga savladao za veliko vođstvo Omarske od 2-0 sa kojim se i otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu očekivano , Rudar Prijedor je pritisnuo, a Omarska je gostima prepustila inicijativu. Uglavnom se to svodilo na mnogo centaršuteva, ali se Omarska organizovano branila i nije viđeno mnogo prilika za goste. Ipak, u 86.minutu, popustila je koncetracija, Raković je ostao sam na drugoj stativi i glavom smanjio na 2:1. Uvukao se tada strah u ekipu i navijače Omarske, viđene su do kraja utakmice još dvije opasne situacije pred golom Omarske, ali Vujičić je bio danas odličan i spriječio da gosti dođu do izjednačenja.

Vrlo bitni bodovi, protiv ekipe Rudara, koja je u trci za šampionskom titulom i koja je definitivno odlična ekipa, ali danas je pobjedilo veliko srce i velika borba igrača Omarske. Još jednom se potvrdilo da bez obzira na poziciju na tabeli vrijedi doći na utakmice Omarske, jer nema dogovora, nema sporazuma i u sjajnom ambijentu može se vidjeti ono najbolje što fudbal može pružiti: strast, emocija, neizvjesnost, borba, strah, radost.

Na kraju zaslužena pobjeda Omarske kojom je Omarska zadržala priključak u borbi za opstanak. Omarska u sledećem kolu gostuje kod Slavije u Istočnom Sarajevu, a Rudar Prijedor dočekuje Sutjesku.

Omarska – Rudar Prijedor 2:1 (2:0)

Fudbalski stadion u Omarskoj. Gledalaca: 1.000. Sudija: Đukić Stefan (Ugljevik). Strijelci: 1:0 Sajak (42), 2:0 Panić (45+4), 2:1 Raković (86). Žuti kartoni: Vujičić, Kopanja, Panić, Lajić, Nišić Đ, Vračar, Zdjelar, Mikić (Omarska) Pekija, Demonjić (Rudar Prijedor).

OMARSKA: Vujičić, Sajak, Petković, Lajić, Nišić L, Vračar (Stojnić), Kovačević, Nišić Đ, Panić (Zdjelar), Jaćimović (Mikić), Kopanja (Marin). Trener: Saša Keranović.

RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Ignjatović, Pekija, Kovačević, Komazec (Njamculović), Demonjić (Rosić), Milaković (Petrović), Raković, Amoa (Bilbija), Daničić (Smajić), Silva. Trener: Vule Trivunović.

Izvor: SportDC