Povodom početka zimske sezone, Auto-moto savez Republike Srpske i ove godine sprovodi preventivnu kampanju i to u više gradova i opština Srpske.

Preventivni besplatni pregledi tehničke ispravnosti vozila i njihove pripremljenosti za zimu odvijaju se pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2023”.

– Kampanja počinje danas u 10 časova na parking prostoru benzinske pumpe “Nestro petrol” u ulici Branka Popovića b.b. u banjalučkom naselju Lazarevo, na kojem će stručni tim AMS-a i “Optima” grupe kontrolisati tehničku ispravnost motornih vozila i dijeliti preventivne materijale – rekao je u našem Јutarnjem programu samostalni stručni saradnik za tehničke poslove AMS-a Predrag Likokur.

Ova preventivna aktivnost realizuje uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza, društveno odgovornih kompanija “Optima” grupa i Autoputeva Republike Srpske, kao i lokalnih zajednica.

AMS podsjeća da zimska oprema obuhvata pneumatike za zimsku upotrebu na svim točkovima vozila ili pneumatike za zimsku upotrebu na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.đ