U Galeriji Udruženja likovnih umjetnika Prijedor otvorena je izložba na kojoj su predstavljena 44 rada 24 autora, članova ovog udruženja. Riječ je o grafikama, slikama, skulpturama, odnosno svim likovnim tehnikama. Sanja Umičević izložila je sliku „Ćiro 1934“, rađenu uljem na platnu.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da izlažem zajedno sa mojim kolegama, u ovom predivnom prostoru. Mislim da je od velikog značaja što izlažemo zajedno, da izađemo iz svojih intimnih prostora, ateljea, da ovaj naš rad postane vidljiv i široj javnosti“, ističe Umičevićeva.

Ovo je osma i ujedno posljednja izložba ULUP-a u ovoj godini.

„Udruženje likovnih umjetnika Prijedor bilo je veoma aktivno tokom 2023. godine. Ostvarili smo dva veoma značajna i velika projekta, a to je ‘Prijedor, grad murala’ i ‘Prva izlagačka sezona ULUP-a’, koja je trajala od juna do kraja novembra. Imali smo sedam izložbi, tako da je Udruženje bilo zaista angažovano i opravdalo sve ono što je obećalo, da će da stvara i obogaćuje likovnu scenu grada“, rekla je Milica Tošić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Grad Prijedor ponosi se ULUP-om, koji baštini jednu lijepu tradiciju, rekao je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

„Ovo udruženje ima za cilj očuvanje te jedne velike istine, da je Prijedor grad slikara i umjetnika. Oni ne samo da gaje i čuvaju tu tradiciju, nego i kreiraju kulturnu scenu u našem gradu. To je nešto što je za svaku pohvalu i Grad Prijedor se trudi, u skladu sa svojim mogućnostima, da i finansijski i prostorno podrži sve takve ideje i radove, i manifestacije kao što je ova večerašnja izložba“, rekao je Milješić.

Izložbu članova ULUP-a građani mogu pogledati do kraja januara.

Izvor: kozarski