Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da je u akciji “Roma” u Prijedoru uhapšeno 14 članova teške kriminalne grupe koja se bavila narkoticima, a koja ima poveznice sa najtežim krivičnim djelima iz ranijeg perioda, pa čak i sa ubistvom načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića iz 2022. godine.
“MUP Republike Srpske gotovo godinu dana operativno je radio na ovom otkrivanju, tačnije od juna prošle godine. Jedna jako dobra akcija i čestitam našim policajcima na dobro obavljenom poslu”, istakao je Karan na konferenciji za novinare u Foči.

Karan koji je danas boravio u posjeti Policijskoj upravi Foča ocijenio je povoljnim stanje bezbjednosti na području opština koje operativno pokriva ova uprava, te pohvalio rad policijskih službenika.

Karan je posjetio policijske stanice u Foči, Višegradu, Novom Goraždu, Rudom, Čajniču i Kalinoviku.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je tokom policijskih pretresa na više lokacija uhapšeno 14 lica, oduzeto oko 1,2 kilograma kokaina, oko tri kilograma marihuane te otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane.

U akciji kodnog naziva “Roma”, usmjerenoj na sprečavanje proizvodnje i prometa droge i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom droge, izvršeni su pretresi na 13 lokacija u Prijedoru i na jednoj u Banjaluci.

Akciju su sprovodile Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, pod nadzorom prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Pretresi su izvršeni uz podršku žandarmerije, konjice, službenih pasa i specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta 2022. godine iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Izvor: SRNA/kozarski.com