U miru i radosti zbog pobjede u Istočnoj Ilidži protiv Slavije (2:1) fudbaleri Rudar Prijedora spremali su se za duel trećeg kola Prve lige Republike Srpske protiv šamačkog Borca koji je na programu u subotu (17 časova) na igralištu Gradskog stadiona u gradu na Sani.

Trener Zlatko Jelisavac sa svojim pulenima je tražio dobitnu formulu za duel protiv crno-bijelih iz Šamca koji, sigurno je, neće biti nimalo lagan protivnik najmlađoj ekipi u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske. Pred sutrašnji duel starteg Priejdorčana kaže:

-Čeka nas izuzetno težak meč jer pred nama je imperativ pobjede da ovjerimo tri boda iz duela sa Slavijom. Protiv sebe imaćemo kvalitetnog protivnika čija ekipa je spoj mladosti i iskustva, koju sa klupe predvodi kvalitetan trener Predrag Lukić. Šamčani sigurno dolaze u Prijedor da se nadigravaju i pokušaju da nas iznenade. Na nama je da ih spriječimo u tome, osvojimo nove bodove, pojačamo naše samopouzdanje i unesemo potpuni mir u ekipu i klub.

Za subotnji duel protiv Šamčana stručni štab „rudara“ neće moći da računa na povrijeđenog Aleksandra Majdanca.

-To je jedini problem, on nije spreman za utakmicu i neće biti u sastavu ekipe. Svi ostali igrači su potpuno spremni za kvalitetnu partiju, ako budemo na nivou igara iz Dervente i Sarajeva pobjeda nam neće umaći. Ali ponavljam, biće i te kako teško jer ćemo naspram sebe imati motivisanog rivala koji nije dobro počeo prvenstvo. Mi imamo i dodatnu obavezu da u premijernoj utakmici pred domaćom publikom obradujemo naše simpatizere i predstavimo se u svijetlom izdanju jer smo tokom priprema sve utakmice igrali u gostima. Nadamo se da će naše predstavljanje prijedorskoj publici u novoj sezoni biti uspješno – optimističan je Jelisavac.

prijedor24h