Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević rekao je da su porodica Izetbegović i SDA od dolaska na vlast masovno ubijali i muslimane, te da je i nalog za ubistvo srpskog svata 1992. godine u Sarajevu dat Ramizu Delaliću Ćeli.

– Svi komandanti brigada i bezbjednjaci ubijeni su po nalogu Alije Izetbegovića – tvrdi Galijašević, komentarišući izjavu lidera SBB-a Fahrudina Radončića na svjedočenju u slučaju Nasera Keljmendija u kojoj je Ramiza Delalića Ćelu direktno povezao sa Alijom Izetbegovićem kao nalogodavcem ubistva srpskog svata Nikole Gardovića 1. marta 1992. godine na sarajevskoj Baščaršiji.

On je naveo da su po nalogu Alije Izetbegovića ubijeni i Mušan Topalović Caco, Ramiz Delalić Ćelo, Јusuf Јuka Prazina.

– Značajno je svjedočenje Fahrudina Radončića koji je veoma obaviještena ličnost s obzirom na to da je bio šef kabineta komandanta Armije BiH Sefera Halilovića koga je isto tako Alija Izetbegović pokušao ubiti – rekao je Galijašević.

Prema njegovim riječima, Izetbegović se dovodi u vezi i sa sa ubistvom Јoze Leutara i to nakon informacija iz Beča o zloupotrebi humanitarne pomoći, trgovini oružjem i krađi novca iz humanitarne pomoći.

– Postoje indicije da je Bakir Izetbegović direktno dao nalog za ubistvo Јoze Leutara, zamjenika ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH – rekao je Galijašević, dodajući da Izetbegovići stoji i iza ubistva Nedžada Ugljena, glavnog ubice i komandanta bošnjačke paravojne formacije “Ševe”.

Galijašević ističe da Izetbegovići, Alija i Bakir, stoje i iza prvog terorističkog napada u BiH kada je pokušano ubistvo poglavara Islamske zajednice Јugoslavije Јakuba Selimoskog.

– Oni su tada to dogovorili sa Mustafom Cerićem. Zoljama je napadnut Rijaset, a poginulo je četvoro lica. Ubijeni su unuk i zet bivšeg reisa Naima Hadžiabdića i pogođena je spavaća soba Јakuba Selimoskog – naveo je Galijašević.

On je naglasio da su “Izetbegovići ubijali i na Markalama i u Vase Miskina, postavljali eksplozive gdje god su mogli, a njihova ubistva muslimana kulminirala su ratom u Cazinskoj krajini i sukobom sa Fikretom Abdićem”.

– Radončićevo svjedočenje je veoma značajno da rasvijetli tu dimenziju ratnih zločina i prema muslimanima koje su učinili Izetbegovići – ocijenio je Galijašević.

On je istakao da “Radončićevo svjedočenje razotkriva prirodu Izetbegovićeve dinastije koja je zločinačka i u odnosu na muslimane, koja je pobila sve muslimanske komandante i likvidirala mnoge bezbjednjake iz rata”.

Galijašević tvrdi da je i ubistvo Ramiza Delalića Ćele na kapiji njegove kuće, izvršeno po direktnom nalogu Bakira Izetbegovića, a među izvršiocima su bili pojedini Albanci i muslimani iz Sandžaka.

– Ono što je važno kod naloga za ubistvo Delalića jeste da se tu sada pojavljuje i sudbina špijuniranja, nadzora, neovlaštenog praćenja i rušenja Gorana Salihovića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Tu ćemo doznati da su Radončić i Salihović imali informacije da je Bakir Izetbegović izdao nalog za ubistvo Ramiza Delalića Ćele i da je taj nalog izdao upravo današnjem direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanu Mehmedagiću Osmici, koji je taj nalog prenio na Delalićevog bezbjednjaka Murisa Druškića koji danas u vodi odjel za provjere u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji – naveo je Galijašević.

On smatra da je “Obavještajno-bezbjednosna agencija kriminalna agencija, koja zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH, predstavlja klasičnu muslimansku miliciju, a sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Draganom Mektićem prikriva masovne zločine dinastije Izetbegović i SDA”.

– Krajnje je vrijeme da Muslimani shvate da su ustvari sve vrijeme trpili i glasali za zločince – ocijenio je Galijašević.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić rekao je na svjedočenju u slučaju Nasera Keljmendija pred Osnovnim sudom u Prištini da je za ubistvo Ramiza Delalića odgovorna je bošnjačka državna mafija, a da su ga likvidirali da “ne bi otkrio desetak političkih ubistava”.

Izvor: SRNA