Crnogorska policija opet je zorom udarila na kriminal. Oduzeto je oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, dokumentacija i 15 kilograma skanka. Četiri osobe su uhapšene, a krivične prijave podnijete su protiv 10 osoba.

Crnogorska policija opet je zorom udarila na kriminal. Oduzeto je oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, dokumentacija i 15 kilograma skanka. Četiri osobe su uhapšene, a krivične prijave podnijete su protiv 10 osoba

Policija je pretresla bezbjednosno interesantne osobe – Vuka Vulevića, Davida Kasumovića, Vladana Simovića, Stevana Milovića, Vitomira Marsenića, Radisava Rajovića, Gorana Rajovića, Miomira Marsenića, Goluba Radičevića, Dušana Lakušića, Radomira Đukića, Ivana Biletića, Kenana Suljkovića, Marka Zekića…

Policija je oduzela pištolj marke “Valter“, lovačku pušku “Bajkal“, tri putničkla motorna vozila, više lap – topova, SIM kartice, više mobilnih telefona od kojih neki imaju kripto zaštitu, novac i ugovore o prenosu vlasništva imovine.

Pretresom lokacija koje koristi Stevan Milović policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj kalibra šest mm, bez fabričkog broja sa jednim okvirom i gasni pištolj.

“Pretresom lokacija koje koristi Radislav rajović pronađeno je 16 komada metaka kalibra 9mm, dok je pretresom lokacija koje koristi Ž.Đ. pronađeno je i oduzeto: 20 metaka kalibra 9 mm, 20 metaka kalibra 7,62 mm, 16 metaka različitog kalibra, 95 komada lovačkih patrona za lovačko oružje, četiri puščana metka kalibra 7,9 mm i devet komada metaka kalibra 9 mm”, kazali su u UP.

Policijski službenici su u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju danas realizovali višemjesčnu policijsku akciju “Artur“, u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice, CB Berane, OB Rožaje i OB Plav, a koja je bila usmjerena na presijecanje lanca krijumčarenja opojne droge marihuana iz Albanije i Kosova u Crnu Goru, a zatim dalje prema Srbiji i zemljama Zapadne Evrope.

“Tokom višemjesečne akcije, službenici Odjseka su zaplijenili oko 15 kilograma marihuane. Danas su četiri osobe uhapšene  dok se tri potražuju”, ističu u UP.

Uhapšeni su D.A. (41), E.C. (30), E.P. (30) i S.K. (39), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo kriminalno udruživanje, dok su E.K, A.H. i D.D. u bjekstvu.

“Pretresom prostorija koje koriste ova lica policijski službenici su pronašli i oduzeli mobilni telefoni, sim kartice, oko pet grama opojne droge marihuana i samostrel „Jaguar-Armen“ sa optikom red cat 1xUORD”, ističu u UP.

Podsjećamo, u petak je policija izvršila pretres na primorju Crne Gore. I tada je oduzeto oružje, municija, telefoni, novac automobili…

Crnogorska policija već mjesecima vodi intenzivnu borbu protiv kriminala. Izvršeni su pretresi na veći broj lokacija širom Crne Gore.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 16 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju.

Pretres je izvršen na  230 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

CDM. me