Rudar Prijedor, tačnije Aleksandar Vojinović, u 89. minutu subotnjeg derbija protiv Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići postigao je regularan pogodak za pobjedu 2:1 koji je, međutim, na mahanje pomoćnog sudije Željka Dragojevića iz Banjaluke poništio glavni arbitar Gradiščanin Miloš Gigović.

Na taj način Rudar Prijedor je oštećen i uskraćen za pobjedu, a najvjerovatnije i osvajanje prvog mjesta poslije 22. kola za ulazak u Ligu za prvaka koje garantuje startne dvije domaće utakmice od kojih i prvo domaćinstvo u derbiju baš najvećem konkurentu i jedinom rivalu u borbi za titulu i palsman u Premijer ligu BiH.

Prema snimcima s centralne i kontra bočne kamere koji ekskluzivno posjeduje naš sajt, ali i fotografiju iz “konta ugla” jasno se vidi da je fudbaler Rudar Prijedora Aleksandar Vojinović u liniji sa defanzivcima gostiju iz Semberije, a u tom slučaju prednost se daje napadaču, jer se fudbal igra za golove. Osim toga to su i najnovije UEFA upute na osnovu Sudijske konvencije koju je potpisao i Fudbalski savez Republike Srpske posredstvom Fudbalskog saveza BiH.

 

Situacija je dodatno zabrinjavajuća kada se ima u vidu činjenica da je Željko Dragojević jedan od omiljenijih arbitara u FSRS i “čovjek od povjerenja”, ali je u ovom slučaju, kako se vidi na snimku, pogriješio i nije dobro odradio posao, oštetivši domaćina.

Biće zanimljivo kako će u ovoj situaciji reagovati kontrolor suđenja Dejan Radiša iz Banjaluke.

Našim čitaocima ostavljamo mogućnost da pogledaju snimke i sliku iz “kontra ugla”, te se uvjere da li je Aleksandar Vojinović bio u nedozvoljenoj poziciji ili je pomoćnik Željko Dragojević pogriješio.

prijedor24h.net