Ubica je na žrtvu ispalio veći broj metaka i pobegao motociklom

Dragoslav Miloradović (44), blizak saradnik i kum Luke Bojovića, ubijen je u pucnjavi u Višnjičkoj ulici ispred svoje auto-perioniceUbice su mu prišle na motoru i izrešetale ga dok je pričao mobilnim telefonom. Kako navode mediji, motor je pronađen zapaljen.

Ubijen vlasnik auto-perionice na Karaburmi: Napadač ispalio nekoliko hitaca i pobegao motorom, proglašena akcija “Vihor” (FOTO S LICA MESTA)

Pucnjava se dogodila oko 20.30 časova, Foto: Telegraf

U trenutku napada, Miloradović je pričao mobilnim telfonom, Foto: Telegraf

Ubica je na čoveka ispalio veći broj metaka i pobegao motociklom. Policija se dala u poteru za izvršiocem ubistva i na teritoriji celog grada proglasila akciju “Vihor”. Kako prenose neki mediji, u pitanju su dvojica napadača koja su posle ubistva pobegla ka Pančevačkom mostu. Sa ubijenim Miloradovićem je u trenutku ubistva bila jedna ženska osoba.

Na licu mesta je reporter Telegrafa koji javlja da je došlo do manjeg incidenta. Jedan muškarac je uleteo kod policije, hteo da ode do tela, pa ga je nekoliko policajaca sprečilo u tome. Umešao se i mladić koji je već bio na licu mesta i smirivao ga. 

Na licu mesta je i advokat Borivoje Borović sa prijateljima ubijenog.

U trenutku kada se desila pucnjava, sa Miloradovićem je bila i nepoznata ženska osoba, Foto: Telegraf

Ubijeni je bio kum Luke Bojovića, Foto: Telegraf

Ubistvo se desilo kod auto-perionice, Foto: Telegraf

Protiv ubijenog Dragoslava Miloradovića, bile su podnošene krivične prijave za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata.

Prema rečima ljudi iz kraja, dvojica sumnjivih muškaraca viđena su kako se motaju po žbunju oko perionice.

Ubijeni je od ranije poznat policiji, Foto: Telegraf

Ubijeni Miloradović je stajao pored auta i pričao mobilnim telefonom. U jednom trenutku, napadači su mu prišli na motoru, izrešetali ga i pobegli. Napadači su bili skriveni ispod kaciga koje su nosili.

Prema nezvaničnim informacijama, motor je pronađen zapaljen.

Motor napadača navodno je pronađen zapaljen, Foto: Telegraf

Policija pokrenula akciju “Vihor”, Foto: Telegraf

Dragoslav Miloradović je od ranije poznat policiji, krivično je gonjen za oružje i falsifikovanje dokumenata, a imao je veze i sa narkoticima. Grupa Luke Bojovića brojala je 13 osoba, operisala je, osim u Srbiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumuniji, kao i u Holandiji, Švajcarskoj, Španiji i SAD. Kao „sigurne zemlje“ u kojima su se krili bile su Španija i Holandija.

Miloradović je navodno bio kum Luke Bojovića, Foto: Telegraf

Ubistvo se dogodilo u Višnjičkoj ulici, Foto: Telegraf

Poslednji na spisku, koji je objavio NUNS-ov Centar za istraživačko novinarstvo, bio je Dragoslav Miloradović, koji je pomagao Bojoviću u pojedinim kriminalnim radnjama i koji je optuživan za nelegalno posedovanje oružja.

Osim višegodišnjeg prijateljstva i kumstva, Bojovića i Miloradovića su povezivale i optužnice, piše Blic. Prema jednoj od prvih na kojoj su se zajedno nalazili, Miloradović je Bojoviću pomagao prilikom izrade lažnih ličnih karata koje je tada mladi krimi-bos u usponu koristio prilikom skrivanja i bekstva. Ipak, presudom Prvog opštinskog suda, obojica su oslobođeni krivice: Miloradović za falsifikovanje isprave (koje su inače nađene kod njega u stanu), a Bojović i za posedovanje oružja.

Incident kada je došlo do koškanja sa policijom, Foto: Telegraf

Incident je kratko trajao, Foto: Telegraf

O motivu profesionalnog ubistva za sada se samo nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, postoji mogućnost da je na delu bio obračun za mesto naslednika Bojovićevih poslova u Srbiji. Ipak, ne isključuje se ni da je u pitanju još jedan čin krvne osvete na relaciji Bojović – Šaranović, koja traje već godinama unazad.

U sukobu dve porodice ubijeno je više osoba, među kojima su Lukin brat Nikola i oba brata Šaranovića, Branislav i Slobodan.

Luka Bojović, Foto: Profimedia/AFP

Miloradović je bio povezivan i sa pokušajem ubistva Milana Beka. Naime, Bojovićev kum je pozajmio novac Ivanu Adrovcu, mužu optužene Maje Adrovac. To je, zapravo, bio novac Filipa Koraća, vođe preostalog dela Bojovićevog klana, koji je Adrovac navodno planirao da uloži u trgovinu kokainom. Ipak, novac je propao, a Adrovac je ostao “dužan” Miloradoviću, odnosno Koraću. Da li je i kako je taj dug naplaćen – nije poznato.

Telegraf.rs