Na mesto zločina ubistva Dragoslava Miloradovića (44) u ponedeljak uveče došle su i majka i sestra Luke Bojovića, inače kuma likvidiranog muškarca.

Miloradović je u ponedeljak uveče u dvorištu perionice u kojoj je radio, a koja je nekada bila u vlasništvu upravo Luke Bojovića.

Njega je likvidirao ubica koji je došao na motoru dok je Miloradović sedeo na klupici sa telefonom u rukama. Dok nije obraćao pažnju prišli su mu i u njega ispalili nekoliko hitaca.

Marija Bojović bila je na mestu zločina sve dok je trajao uviđajFOTO: M. ILIĆ / RAS SRBIJA
Marija Bojović bila je na mestu zločina sve dok je trajao uviđaj

Ranjeni muškarac pao je na zemlju, a ubica ga je onda “overio” hicima u glavu.

Miloradović je ubijen pred očevicima, zaposlenima i nevenčanom suprugom koja je nekoliko trenutaka pre ubistva sa njim izašla iz “mercedesa”.

Na lice mesta ubrzo je došao veliki broj policajaca, porodice i prijatelja ubijenog muškarca. Među prvima koji su stigli na mesto zločina bile su Marija i Anđelka Bojović, sestra i majka Luke Bojovića, vođe Zemunskog klana.

Sestra Luke i Nikole Bojovića tešila je nevenčanu suprugu ubijenog Miloradovića koja je u šoku plakala.

Prema nezvaničnim saznanjima, Miloradović je bio suvlasnik auto-perionice sa Nikolom Bojovićem, ubijenim bratom vođe “zemunaca”, a nakon njegovog ubistva Dragoslav je vodio računa o njenom poslovanju.

Ko su Anđelka i Marija Bojović?

Anđelka Bojović (66) slikarka, profesorka čak i dekan Fakulteta likovnih umetnosti uhapšena je sredinom prošle godine sa Matijom Bojovićem, sinovcem svog bivšeg supruga, zbog sumnje da su pripemali ubistvo Ratka Koljeniša, optuženog za ubistvo njenog mlađeg sina Nikole. U automobilu u kome su uhapšeni, policija je pronašla fotoaparat sa slikama Koljenšićeve kuće, a pretresom Matijine kuće i vikendice arsenal naoružanja.

Anđelka BojovićFOTO: R.RISTIĆ / RAS SRBIJA
Anđelka Bojović

Oboje su negirali krivicu na saslušanju.

Anđelka Bojović je u braku sa Vukom Bojovićem rodila troje dece, Luku, Nikolu i Mariju. Vuk je međutim ostavio i sa drugom suprugom započeo novi život, u kome je dobio ćerku. Ona nikada nije mogla da to prežali, i do njegove smrti se predstavljala kao njegova supruga.

Za medijsku pažnju kojoj je bila izložena njena porodica, pogotovo Luka, nije krivila njega nego novinare. Njena ćerka Marija je u nameri da odbrani čast brata Nikole, tužila nekoliko medija, a na suđenjima je tvrdila da je Nikola bio samo običan mladić, student, bez kriminalnog dosijea, koji nije upetljan ni u kakve mafijaške poslove. Anđelka, koja je dolazila na suđenja nije prezala ni da najgrublje izvređa novinare i to u hodnicima suda.

Marija BojovićFOTO: RAS SRBIJA
Marija Bojović

– Moj otac je prošao satanizaciju svoje dece. Izgubio je sina, od svega toga jednostavno se ugasio kao sveća, nije mogao više – izjavila je za medije Marija Božović nakon smrti svoga oca Vuka.

I ona je za sve što se desilo porodici Bojović krivila policiju i medije. Većinu medija koji su pisali o njenom bratu Nikoli je tužila, a zatim se na suđenjima pojavljivala u društvu nabildovanih momaka. Uvek je vešto pokušavala da izjavama ne dovede Luku u vezu sa bilo kojim krivičnim delom.

Blic.rs