Tradicionalni Petrovdanski padobranski kup “Prijedor 2018” biće održan 30. juna i 1. jula na prijedorskom sportskom aerodromu “Urije”, a okupiće 50 padobranaca iz desetak zemalja.
Skokovi padobranaca odvijaće se i ove godine po kriterijumima Svjetske padobranske asocijacije u klasičnoj disciplini skok na cilj.

U pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u kategorija juniora, seniora, žena i veterana, izvodiće se po osam skokova, kao i polufinalni i finalni skokovi sa visine od 1.200 metara.

RTRS/prijedor24h

Iz Aerokluba “Prijedora“ poručuju – što se tiče nas, sve je spremno za 23. Petrovdanski padobranski kup. Ekipe pristižu, na Aerodomu „Urije“ sve je po konac. Čeka se na višu silu, jer vremenski uslovi su daleko od idealnih.

– Trenutno nam vremenske prilike ne idu na ruku. Očekujemo dolazak helikoptera OSBiH, koji je dobio mali broj sati leta. Navjerovatnije je da će stići u jutarnjim časovima. Mi se nadamo da će sutra doći do razvedravanja i da će takmičenje proći u najboljem redu – rekao je predsjednik Aerokluba Milan Marković.

Otvaranje Kupa zakazano je sutra u 12 časova. Satnica takmičenja podložna je promjenama, u zavisnosti od vremenskih uslova, a čak je moguće i pomjeranje skokova za nedjelju. Lijepom vremenu naročito se nadaju padobranci koji su i ove godine došli iz svih krajeva Evrope. Tu su ekipe iz Rusije, Srbije, Slovenije, Austrije, Hrvatske, Italije, Crne Gore.

Zbog loših meteo-uslova, trenažne skokove nisu mogli da obave prijedorski padobranci. No iz prijedorskog Aerokluba poručuju da oni najbolje rezultate postižu kad su okolnosti okrenute protiv njih.

Z.J./Kozarski