Odluka o poništenju Izvještaja o Srebrenici iz 2004. godine, je donesena. Skupština Republike Srpske je na zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uradila istorijski posao. Tako su se konačno stekli uslovi da obmana velikih majstora ode u nepovrat.

Kreatori obmane su morali, po starom dobrom običaju, da u preambulu satanizacije Republike Srpske navedu sve ono što je navedeno, kako u zahtjevu predsjednika Dodika, tako i u skupštinskim zaključcima, sa namjerom da nas kolektivno optuže za povratak na staro, po principu dvostrukog standarda, navodi Udruženje Čast otadžbine.

Naravno, pošto će salve optužbi za “retrogradno” djelovanje mrskih Srba uslijediti orkestrirano, neophodno je ponovo reći nekoliko stvari. Srbi na ovim prostorima žive vijekovima i nikako nisu mogli biti agresori. Nastanak Republike Srpske je samo reakcija na povampireni muslimanski neofašizam.

Velika srebrenička obmana je samo paravan koji je trebalo da prekrije djelovanje 28. Divizije tzv. ABiH, koja je brojila preko 7.000 pripadnika raspoređenih u šest brigada, plus rezervni sastav. Pri čemu su koristili režim zaštićene zone kao bazu za preduzimanje ofanzivnih dejstava, prvenstveno prema civilima, a tek nakon toga prema snagama Vojske Republike Srpske. Sve to uz prećutnu saglasnost UNPROFOR-a.

U ovim dejstvima je stradalo preko tri hiljade Srba, od čega dvije hiljade i šesto civila. Isti taj paravan je uspješno skrivao zločin prema sarajevskim Srbima, kojih u dijelu Sarajeva koji je bio pod kontrolom ABiH više nema. Svirepo i mučki je ubijeno preko sedam hiljada Srba, a protjerano i raseljeno dvije stotine hiljada.

Zašto Srbi nemaju pravo ni na nezavisnu, međunardnu komisiju eksperata? Čega se boji međunaraodna zajednica? Nama je kristalno jasno u čemu je problem i ne želimo da trošimo vrijeme nabrajajući ono što važi za jedne, a za druge ne. Šta posebno apostrofiramo u društveno političkim događanjima vezanim za poništenje odluke je sljedeće. Opozicija nije na konsultacije htjela, smjela ili šta već, oni su htjeli samo… Nakon toga je uslijedila upotreba instituta zaštite vitalnog bošnjačkog interesa. Naravno, spoznaja o istini i pravdi ruši iluzije koje se stvaraju prevarama i lažima, jer Srbi nemaju nikakva prava ni po kojem osnovu.

Paravan koji je satkan od laži i obmana nalazi se ispred nesretnih boraca za “istinu i pravdu”, koji završavaju svoj materijalni interes, ali i poslove za još neke!

Ko su oni? Svi oni kojima smeta stabilna i jaka Republike Srpska, kao i naše prisutvo na ovoj teritoriji. Oni kojim smeta čak i naše ime. Svoje interese su našle strane ambasade u Sarajevu, kao i bezbjednosne službe iz istog grada, ali i neke NVO, kao i mediji poput “TVBN”, Buke, Žurnala itd. Svakodnevno odrađivanje je praćeno novčanim nagradama, bez obzira na nevješto pravdanje Mladena Ivanića. Ono što je bitno napomenuti je da su čak plaćeni unaprijed, pa sada moraju svojski da zapnu protiv aktuelne vlasti i nama voljene Republike Srpske, sa uznemirujićim porukama da je Republika Srpska pred propadanjem, te da je priželjkivani haos neminovan.

Od kuda i kako stižu, enormna novčana sredstva? Ono što je poznato, ali se iz nekog razloga ustručava reći, je da dvije prijedorske nevladine organizacije “IZVOR” i “KVART” sponzoriše Soroševa ispostava za naš region. U ovom momentu pokušaja rušenja Republike Srpske, postoje centari okupljanja za lidera PDP-a, ali i nekih članova “Pravde za Davida”, kao i drugih perjanica “Saveza za poraz”. Svi oni zajedno osmišljavaju kako destabilizovati Republike Srpske.

Tako smo u zadnjih nekoliko dana čuli dvije “čudne” izjave. Prvu je dao otac nastradalog mladića Davida Dragičevića, da izbora u oktobru neće biti, ako se ne otkrije ubica njegovog sina, i drugu je dao Branislav Borenović “da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske”.

Da li još uvijek postoji neko u Republici Srpskoj ko ne vidi da je na djelu obojena revolucija, ali na svu sreću neuspješna i još uvijek u početnoj fazi?

Protesti su projekat zapadnog uticaja, a podržani od Srba iz zajedničkih organa u državnoj zajednici BiH, američke ambasade u Sarajevu, čak i zamjenika visokog predstavnika u BiH. Protestima je “dao značaj” ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i predsjednik PDP Branislav Borenović, svojim ličnim prisustvom. Zar ne bi bilo djelotvornije da je ministar bezbjednosti došao u MUP Republike Srpske da pomogne svojim kolegama u rješavanju ovog tragičnog događaja. Međutim, on bi radije da dovede pripadnike MUP BiH, OBA, na čelu sa Osmicom i sličnima, na granice Republike Srpske i sruši i ono malo suvereniteta što je ostalo Republici Srpskoj. Žao nam je nastradalog mladića i želimo da tužilaštvo i MUP Republike Srpske što prije otkriju detalje ovog tragičnog događaja, ukoliko oni postoje. Ne možemo se složiti i nećemo dozvoliti da se smrt jednog čovjeka toliko ispolitizira da predstavlja prijetnju državi. Otac pokojnog Davida mora shvatiti da je za stvaranje Republike Srpske poginulo hiljade njegovih vršnjaka, pa njihovi očevi ne ruše tvorevinu koja je prvi put u istoriji Srba napravljena na tim prostorima.

Kreatori i donatori događaja na Tragu Krajine moraju shvatiti da su ideološki sterilni da novac uludo troše. Lideri opozicije su svjesni da ne mogu odnijeti pobjedu na oktobarskim izborima bez kvalitetnog programa, sa istrošenim i kompromitovanim kadrovima. Zato je njihov cilj srušiti predsjednika Dodika, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Vladu, MUP, i stvoriti haos i nered na ulicama Republike Srpske, doći na vlast uz pomoć stranih obavještajnih službi. Ako im ne uspije ovaj plan moramo biti spremni da slijede njihove optužbe da su pokradeni na izborima, te da to neće prihvatiti.

Sadašnja vlast mora da se pridržava zakona i obezbijedi mir i sigurnost na ulicama i da bude spremna za nered i haos, te na djelovanje onih koji pozivaju na rušenje Republike Srpske. O Republici Srpskoj neće niko odlučivati ni sa Zapada, ni sa ulice, a pogotovo neko ko provodi probosansku politiku nestanka Srba sa ovih prostora.