Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da se na osnovu slučaja ruskog pisca Zahara Prilepina, kome je zabranjen ulazak u BiH, sada precizno zna šta se dešava u diplomatiji i bezbjednosti BiH.

On kaže da SDS, PDP, Vukota Govedarica, Mladen Ivanić, Dragan Mektić i Igor Crnadak sada “pokušavaju da se izvade”, svaljujući to na direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Mehmeda Osmanagića Osmicu.

Ukoliko je to tako kao što tvrde SDS i PDP, kaže Stevandić, onda Osmanagić treba da bude smijenjen, ali ukoliko su lagali narod i učestvovali u donošenju odluke o zabrani ulaska Prilepina u BiH, onda treba da ponesu ostavke.

“Mi hoćemo u Republici Srpskoj sad da ih sve čujemo. I Osmicu, i Ivanića, Crnatka, Mirka Šarovića, Govedaricu i Mektića da vidimo zbog čega su skrivali informaciju o svemu ovome i koliko još Srba i Rusa je pod njihovim tretmanom”, rekao je Stevandić novinarima.

On je dodao da treba vidjeti šta rade u OBA, koju su “napravili tako da niko ne može da je kontroliše”, a srpski kadrovi su je prepustili u ruke SDA.

“Ili pokažite neko dostojanstvo i podnesite ostavke ili pokažite hrabrost pa smijenite Osmicu. Mi dobro znamo da su ovi u velikoj ljubavi i sa svojim funkcijama i sa Osmicom i da ništa od toga neće uraditi”, rekao je Stevandić.

RTRS