Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je, gostujući u emisiji Telering, da je Vlada Srpske investirala u svaku opštinu Republike Srpske i da je cilj da se Srpska i dalje gradi i napreduje.

“Povećali smo plate i socijalna prava. Nastavljamo dalje da napredujemo. Investirali smo i u vrijeme ekonomske krize.  Mnogo je uloženo truda i ja mogu da kažem da sam zbog toga zadvoljna. Ali idemo dalje, imamo plan”, navela je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da je u Republici Srpskoj posijana i politička mržnja,

“Ali vidim ljude koji žele jaku Republiku Srpsku, a da se o njoj ne odlučuje u Sarajevu. već da imamo svoje institucije koje će o tome da odlučuju. Hoće škole, vrtiće i ti ljudi su mjerilo mog političkog rada i oni su mi orjentir, a ne neko ko stoji sa strane i kritikuje”, istakla je predsjednica Vlade Srpske.

Ona je dodala da se nastavlja sa gradnjom autoputeva.

“Imaju Pale, Sokolac, a da se ide i do Vardišta. To znači sasvim drugačije infrastrukurne projekte. To su bile hrabre odluke donosene u vremena kad nije bilo ni lako da se odlučite, a znate da ako ne zasučete rukave da nemate gdje da idete. Radili smo, desilo se, jako sam ponosna”, izjavila je Cvijanović.

Pogledajte kompletnu emisiju Telering: