Udruženje “Čast otadžbine” ocijenilo je da srpski narod u BiH treba da sačuva Republiku Srpsku okupljen oko jedinstvenih nacionalnih interesa.
“Sačuvajmo se, sačuvajmo Republiku Srpsku. Nadmećimo se u rješavanju životnih i egzistencijalnih problema građana, porodica poginulih boraca, invalida, preživjelih boraca i starješina”, poručuju iz Udruženja “Čast otadžbine”.

U Udruženju ocjenjuju da se uvijek pokaže da najmanje kalkuliše i najodanije brani svoju otadžbinu onaj ko je najmanje eksploatiše.

Oni ističu da, u borbi za svoj identitet, pravo i slobodu, srpski narod u Republici Srpskoj na proteklim izborima nije imao dilemu, te da je pobjeda Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH i Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske bila zagarantovana.

U Udruženju smatraju da su protekli izbori pokazali da je narod još pribran, mudar, da prepoznaje dobra rješenja, ali i lažne ponude, te da je većina odbacila ulicu i haos koji bi neminovno vodili u bratoubilaštvo i nestanak Republike Srpske.

“Posebno je bilo iznenađenje postizborna svijest ljudi iz opozicionog bloka šta su im poslodavci nametali da urade u drugoj fazi. Pojedinci pokazuju da su svjesni da većina njihovih birača spada u iskrene patriote koji su krvarili za svoju slobodu. Stoga smo sigurni da velika zasluga za uspješan odgovor i pobjedu u ovoj fazi pripada srpskom narodu”, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja posebno upozoravaju na neophodnost preduzimanja svih mjera i radnji da se bezbjednost građana stalno podiže na viši nivo i smanjuje mogućnost subverzivnih djelatnosti.

Uz ocjenu da je “sarajevska čaršija osinje gnijezdo” i da se u njoj ne očekuju moral, viteštvo, pravo i pravda ni za koga, a pogotovo ne za Srbe, Udruženje ističe da je taj “osinjak” za 25 godina izrastao “u agresivni roj”.

“Bakir /Izetbegović, odlazeći bošnjački član Predsjedništva BiH/, /Šefik/DŽaferović, /novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH/, /Osman Mehmedagić/ Osmica /direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije/ i sljedbenici ubijali su i porodice svojih generala, svoje vojnike i građane”, navodi se u tekstu.

U Udruženju ističu da preventivno djelovanje, zaštita i samozaštita ne predstavljaju kukavičluk, nego mudrost i znanje koje je potrebno za pobjedu.

“U tom segmentu nema tolerancije i nediscipline. Neka nam je pouka događaj u Srebrenici /iz jula 2015. godine/ i pokušaj ubistva /tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije Aleksandra/Vučića. Čuvaj se, i Bog te čuva”, poručuju iz ovog udruženja.

SRNA/RTRS