Cvijanović: Srpsku čuva ljubav njenog naroda (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba biti mir i stabilnost.

 

“Republika Srpska treba da traje vječno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku”, rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni “Kozara” u Banjaluci na božićnom prijemu koji organizuje Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Ona je istakla da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe.

“Ovaj Dan Republike Srpske proslavili smo svečano i dostojanstveno. Nažalost, mogli bismo da kažemo da se veličina i jačina uspjeha, opet kažem nažalost, mjeri i količinom napada i pritisaka koje trpimo. Ako je to tako, onda možemo biti zadovoljni zato što je obilježavanje bilo jako uspješno”, rekla Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Republiku Srpsku očuvati ljubav naroda i snaga institucija, te da zato neumorno ponavlja da je važno čuvati svoje institucije i ne dozvoliti nikome da ih napada, da ih urušava, da umanjuje njihov značaj i kapacitet.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna.

“Iza nas je mnogo teških vremena i nijedno to vrijeme nije bilo jednostavno, niti pošteđeno teških odluka, ni teških stvari koje su nam ispostavljane, ali smo nekako uspijevali sve to da prevaziđemo. Imam ogromnu vjeru u Republiku Srpsku, pogotovo zato što znam da je ona u srcima, ali i svakodnevnim aktivnostima svakog našeg čovjeka, uključujući sve naše ljude koji funkcionišu i u okviru Oružanih snaga BiH”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske je istakla da institucije Srpske računaju na svakog čovjeka bez obzira gdje on radio, funkcionisao ili živio u okviru Republike Srpske.

“Važno je što Treći pješadijski puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i što odatle crpe i svoj potencijal, svoj kapacitet i svoju vezu sa Republikom Srpskom i što zajedno proslavljamo naše praznike. Republika Srpska je u srcima svih nas koji imamo ogromnu vjeru i ljubav za Republiku”, rekla je Cvijanovićeva.

Bivši zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Јerinić kaže da se radost Božića želi podijeliti sa svima jer je to praznik ljubavi i mira.

“Velika čast i zadovoljstvo je što obilježavamo Božić sa pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH. Hvala vam za dosadašnju saradnju”, rekao je Јerinić.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije blagoslovio je božićnu trpezu.

SRNA/RTRS

Preporuka

Čović tvrdi – Komšić i Džaferović uslovljava...
views 13
Koalicije predvođena bh. blokom u kantonalnim skupštinama sa dominantnom bošnjačkom većinom, i prije nego su stigle da podijele resore, "izgubile" su ...
Јednistvena poruka iz Srpske – izmjena Dejto...
views 20
Poruka turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, da je Dejtonski sporazum potrebno revidirati jer nije donio rješenje za BiH, nije izazvala veći od...
Crnadak uz ministarsku platu prima i poslanički pa...
views 15
Aktuelni ministar spoljnih poslova BiH i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak novčane naknade prima po oba osnova. ...
Crnadak ima dupla primanja
views 21
Igor Crnadak, aktuelni ministra inostranih poslova u tehničkom mandatu i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ostvaruje prihode sa obe pozi...
Dejtonski sporazum najbolji recept za “bosan...
views 8
Stav SNSD-a jeste da o reviziji Dejtonskog sporazuma najviše govore oni koji tom sporazumu nikada nisu dali šansu, a to je prvenstveno bošnjačka stran...
Čović: Dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH uslo...
views 29
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da je jasno "da dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH" uslovljavaju srp...