Cvijanović: Srpsku čuva ljubav njenog naroda (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba biti mir i stabilnost.

 

“Republika Srpska treba da traje vječno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku”, rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni “Kozara” u Banjaluci na božićnom prijemu koji organizuje Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Ona je istakla da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe.

“Ovaj Dan Republike Srpske proslavili smo svečano i dostojanstveno. Nažalost, mogli bismo da kažemo da se veličina i jačina uspjeha, opet kažem nažalost, mjeri i količinom napada i pritisaka koje trpimo. Ako je to tako, onda možemo biti zadovoljni zato što je obilježavanje bilo jako uspješno”, rekla Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Republiku Srpsku očuvati ljubav naroda i snaga institucija, te da zato neumorno ponavlja da je važno čuvati svoje institucije i ne dozvoliti nikome da ih napada, da ih urušava, da umanjuje njihov značaj i kapacitet.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna.

“Iza nas je mnogo teških vremena i nijedno to vrijeme nije bilo jednostavno, niti pošteđeno teških odluka, ni teških stvari koje su nam ispostavljane, ali smo nekako uspijevali sve to da prevaziđemo. Imam ogromnu vjeru u Republiku Srpsku, pogotovo zato što znam da je ona u srcima, ali i svakodnevnim aktivnostima svakog našeg čovjeka, uključujući sve naše ljude koji funkcionišu i u okviru Oružanih snaga BiH”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske je istakla da institucije Srpske računaju na svakog čovjeka bez obzira gdje on radio, funkcionisao ili živio u okviru Republike Srpske.

“Važno je što Treći pješadijski puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i što odatle crpe i svoj potencijal, svoj kapacitet i svoju vezu sa Republikom Srpskom i što zajedno proslavljamo naše praznike. Republika Srpska je u srcima svih nas koji imamo ogromnu vjeru i ljubav za Republiku”, rekla je Cvijanovićeva.

Bivši zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Јerinić kaže da se radost Božića želi podijeliti sa svima jer je to praznik ljubavi i mira.

“Velika čast i zadovoljstvo je što obilježavamo Božić sa pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH. Hvala vam za dosadašnju saradnju”, rekao je Јerinić.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije blagoslovio je božićnu trpezu.

SRNA/RTRS

Preporuka

Bošnjaci odugovlače formiranje vlasti -Republika S...
views 11
Taman kada se pomislilo da se usvajanjem Izjave o principima za formiranje Savjeta ministara bar malo odmaklo u pregovorima, na površinu su isplivali ...
Kadrovska ukrštenica u Srpskoj – kome će pri...
views 87
Dok dio političke scene u Sarajevu čini sve da se vlast ne formira -taj posao Republika Srpska je davno obavila. Sada im je u fokusu raspodjela funkci...
Advokatski tim posjetio Karadžića – nove por...
views 96
Upkos drakonskoj kazni, nekoliko časova, nakon izricinja presude, prvi predsjednik Republike Srpske, posalo je poruku svom advokatu da su srpski narod...
OTVORENO PISMO Srpske žrtve traže zaštitu instituc...
views 125
Bivši logoraši i porodice nestalih Srba iz srednjeg Podrinja i Birča uputili su danas otvoreno pismo medijima i institucijama Republike Srpske u kojem...
“OVO JAČA NAŠ ŽIVOT” Mišković i Dodik otvorili NAJ...
views 630
Najveći tržni centar u BiH “Delta Planet” otvoren je danas u Banjaluci. Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Miroslav Mišković, vlasnik kompan...
Lazanski: BiH nakon presude udaljena od pomirenja
views 24
Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da je presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću udarac prema Srbima kao n...