Uoči Pravoslavne Nove godine humanitarac iz Banjaluke Milorad Arlov nastavio je akciju darivanja srpske dece na Kosovu i Metohiji. Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, inače i prvi čovek veterana FK Vrbas, nakon što je darivao 35.000 evra za lečenje bolesne dece Udruženju roditelja bolesne i dece s posebnim potrebama “Podrži me” boravio u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom potoku.

Arlov je uručio redovne novčane stipendije humanih ljudi iz Republike Srpske za šestoro dece sa Kosova i Metohije upravo u kancelariji udruženja “Podrži me”. Zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske već nekoliko godina deca iz južne srpske pokrajine dobijaju novčane stipendije koje im znače mnogo, kako za život tako i za školovanje. Stipendije za naredna četiri meseca, u ukupnom iznosu od 2.400 evra, dobili su: Aleksandra Stanković, Milijana Slavković, Nikolija Maksimović, Nemanja Pavlović, Nikola Pešić i David Rakić, jedan od najtalentovanijih fudbalera Kosmeta, inače omladinski reprezentativac Srbije.

Potom je Milorad Arlov u opštinama Leposavić i Zubin potok podelio ostali deo novogodišnjih poklon-paketića srpskoj deci koja su se obradovala darovima iz Republike Srpske koja je obezbedila više od hiljadu paketića za najmlađe.

-Ponosni smo što smo u prilici, što imamo kome da pomognemo na Kosovu i Metohiji, verujem da će tako da bude i u budućnosti, jer ovde se baš puno rađa srpske dece što me jako raduje i veseli. Deleći ove paketiće video sam da u nekim sredinama čak raste broj, što znači da se ne iseljavaju i to je jedna jasna poruka svima ostalima da su deca budućnost jedne države, jednog naroda, tako i srpskog naroda na Kosmetu. Naš Odbor će uvek da pomaže koliko bude mogao iz Republike Srpske i u skladu sa svojim mogućnostima. Cela Srpska želi ovoj deci, ovim porodicama da donirano potroše u zdravlju, miru, sreći i veselju – rekao je Milorad Arlov.

Negovan Stanković, otac od Aleksandra je istakao:

-Ovim putem želim da se zahvalimo gospodinu Arlovu na brizi koju ima i računu koji vodi da nam, zajedno sa ljudima dobre volje i velikog srca, pomogne na ovakav način. Ova stipendija našoj porodici znači mnogo, pogotovo za decu, pomoć mnogo vredi za sve. Dvoje dece imam, i mnogo znači, velika je ovo pomoć. Hvala Republici Srpskoj.

Nakon podele stipendija i paketića Milorad Arlov je na spomen-ploču postavljenoj na mesto ubistva Olivera Ivanovića položio cveće i upalio sveću čime je još jednom odao počast nekadašnjem prijatelju, inače lideru Gradkse inicijative Sloboda demokratija pravda.

Sportski žurnal