Humanitarac iz Republike Srpske Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na Prebraženje Gospodnje, 19. avgusta 2018. godine 99. put će posetiti braću u južnoj srpskoj pokrajini.

Na poziv Ace Mišića, predsednika Privremenog organa Opštine Vučrtrn i protojereja Milovana Kojića prisustvovaće obeležavanju slave hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, na Kosmetu.

Arlov će ispred Hrama u Prilužju uručiti jednokratnu pomoć Odbora u vrednosti 400 evra višečlanoj porodici Vladimira i Marine Ristić iz Prilužja koji imaju četvero dece, tri sina i kćerku i na taj način pomoći im u njihovoj borbi i čvrstoj odluci da se bore za svoje vekovno porodično ognjište.

Takođe, u ime Republike Srpske Milorad Arlov će uručiti šest stipendija u vrednosti 2.400 evra koje već duži period obezbeđuje Odbor za pomoć Srbima Kosmeta zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske.

Stipendije za šestero dece, među kojima je i izuzetno talentovani fudbaler Trepče iz Kosovske Mitrovice i omaldinski reprezentativac Srbije David Rakić, za kojeg su interesovanje pokazali Crvena zvezda i Partizan, biće uručene u ponedeljak, 20. avgusta u deset časova u prostorijama Udruženja roditelja “Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

-Naš Odbor zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske sa 7.200 evra tokom godine stipendira šestoro maloletne srpske dece na Kosovu i Metohiji, ili svakom detetu obezbedi po 1.200 evra godišnje. Ovom stipendijom obuhvaćeno je troje dece sa severa i troje sa juga Kosova i Metohije – rekao je Milorad Arlov, koji je došao u Banjaluku nakon etničkog čišćenja u Hrvatskoj pod nazivom “Oluja”.

Arlov, inače rođen na Kordunu, će tokom trodnevnog boravka u južnoj srpskoj pokrajini posetiti Gračanicu i nekoliko enklava na jugu Kosova i Metohije.

Sportski žurnal/Slavko BASARA