Istaknuti novinar i dospisnik Sportskog žurnala iz Istočnog Sarajeva Dragiša Ćorsović dobio je priznanje za afirmaciju sporta na svečanosti Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Olimpijskog komiteta koja je održana u Sarajevu. Ćorsović je prilikom preuzimanja nagrade dobio dugotrajan, gromoglasan aplauz uz veliki broj čestitki.

Ovo vredno priznanje Dragiša Ćorsović doivio je na sledeći način:

-Kroz celi svoj radni vek u Oslobođenju, Radio-televiziji Republike Srpske, Politici, odnosno Sportskom žurnalu i sajtu sportdc posvetio sam afirmaciji sporta kao veoma važnom sociološkom i filozofskom, pa tek onda sportskom uzdizanju budućeg naraštaja na jednom nemirnom prostoru gde je sport, kao malo koja druga oblast, ostao pravo utočište za mladog čoveka. To što su i drugi preopoznali mene čini i srećnim i zadovoljnim, ali i svesnim da je ovo posao i misija koja ne trpi ni predahe, ni uživanje na lovorikama. U novinarstvu minulog rada nema, danas sve vrlo brzo postane juče, a odmah dolazi sutra…

Novinar i pisac Tomo Marić, inače saradnik Sporttskog žurnala koji je bio gost svečanosti Izbora sportiste BiH za 2019. godinu u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, a  u ime Ministarstva porodice omladine i sporta Vlade Republike Srpske je izjavio:

-Čestitam svim nagrađenim, ali ono što su za sport na ovim prostorima učinili Amel Tuka, kao aktuelni takmičar i Dragiša Ćorsović kao novinar sa dugogodišnjim stažom učinili na afirmaciji sporta u ovom delu Evrope, zaslužili su nagrade. Svojim primerom pokazali kako se uz profesionalizam i entuzijazam sport može afirmisati na Balkanu, Evropi i svetu. Posebno mi je drago za mog kolegu Ćorsovića koji je ostavio dubok trag u novinarstvu nekadašnje Jugoslavije, radom u Oslobođenju (AS-u) Srpskoj-radio televiziji (današnjem RTRS-u), Politici (Sportskom žurnalu), a pogotovo posredstvom sajta sportdc.net čiji je vlasnik, doprineo je afirmaciji sporta i usmeravao svojim tekstovima, a i emisijama mladog čoveka ka sportu i tako ga branio od zla vremena u kojem živimo.

Odluku da Dragiša Ćorsović bude nagrađen doneo je autoritativan žiri koji su sačinjavali nekada istaknuti sportisti, a danas isti takvi sportski radnici: Izet Rađo, predsedavajući Predsedništva Olimpijskog komiteta BiH, te članovi Siniša Kisić, Marijan Kvesić, Milanko Mučibabić, uz saglasnost ostalih članova Izvršnog komiteta OK BiH.

-Ćorsović pripada onoj vrsti novinara koji je celi svoj radni vek posvetio afirmaciji sporta još u Jugoslaviji i taj svoj častan posao nastavio sve do današnjeg dana. Njegovo priznanje je i svojevrsno priznanje sportu Republike Srpske, BiH i ovog dela Balkana – rekao je Milanko Mučibabić.

Dragiši Ćosroviću za ovo izuzetno priznanje stigle su brojne čestitke, kako kolega, tako i zvaničnika iz Republike Srpske, BiH i iz regiona.

Sportski žurnal