Potpredsjednik SDS Milovan Bjelica saopštio je večeras povodom isključenja Miće Mićića iz ove stranke da bivši predsjednici “čiste” SDS od pobjednika.

Bjelica smatra da Mićić treba da iskoristi mehanizme i da traži da o njegovom statusu u stranci odlučuje Glavni odbor i Skupština stranke, da ne dopusti da nekoliko ljudi u “krnjem predsjedništvu” stranke, a tu su i oni koji su u stranku ušli nedavno, “potru sve ono što je 25 godina radio”.

On je podsjetio da je Mićić u SDS od 1996. godine i da je toliko godina dobijao izbore.

Bjelica je ocijenio da je SDS uzdrman i da je kriza postala njegovo normalno stanje.

– Skoro cjelokupno mirnodopsko djelovanje SDS potresa neka vrsta teških odluka i unutrašnjih problema, a iz toga može da se izuzme jedino period od osnivanja do rata – dodao je on.

Bjelica je naglasio da je danas Predsjedništvo stranke okupirano bivšim predsjednicima, “gubitnicima izbora, ljudima koje su razvlačili po ulici i ustoličavali za predsjednika, koji nisu imali hrabrosti da se lično kandiduju ni za jednu funkciju nikada”.

– Imamo političare bez autoriteta, podrške u sopstvenom biračkom tijelu, ali sa nepresušnom željom da djeluju iz sjenke, da podrivaju i rovare. Sada mi pada na pamet da su oni istinski trojanci u našim redovima – naveo je Bjelica.

SRNA/Srpskainfo