Na području Policijske uprave Prijedor u februaru je evidentirano i kontrolisano 79 migranata, što je za 18 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je danas načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, dodajući da je u akciji “Egipat” uspješno spriječeno više slučajeva krijumčarenja migranata.
“Slobode su lišena tri lica sa područje Federacije BiH, od kojih je jedan državljanin Egipta sa privremenim boravkom u Bihaću, i protiv njih je Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj za krivična djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi”, rekao je Vujanović na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare.

Akciju su na području Kozarske Dubice realizovali policijski službenici PU Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, a strani državljanin je zadržan u pritvoru.

“Pozivamo građane da prijavljuju kretanje migranata nadležnim policijskim stanicama koje će ih kontrolisati i evidentirati. Zahtijevaćemo po potrebi i uključenje Terenskog centra za strance i Granične policije BiH, a sve u skladu sa zaključcima koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske i potrebom pojačanog prisustva na terenu radi sprečavanja krijumčarenja”, dodao je Vujanović.

Agencije