Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas gradsko Odjeljenje za privredu i poljoprivredu i javna preduzeća na području ovog grada da Savezu opština i gradova Republike Srpske dostave podatke o gubicima nastalim kao posljedica vanredne situacije.
“Rok za dostavljanje ovih podataka je 15. maj”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Savez opština i gradova Republike Srpske dostavio je 30. aprila dopis Gradskoj upravi Prijedor kojim se traži od opština i gradova u Republici Srpskoj da ovom savezu dostave podatke o gubicima javnih preduzeća i ustanova u opštinama i gradovima, koji su nastali kao posljedica vanredne situacije.

Iz Štaba su apelovali da se građani u potpunosti pridržavaju propisane obaveze nošenja zaštitne maske i rukavica.

“Kako su kontrolni i inspekcijski organi uočili da se ova obaveza slabije poštuje u prigradskim i seoskim područjima, ovi organi će u narednom periodu u svim slučajevima nepoštovanja te obaveze primjenjivati kaznene odredbe propisane Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, navedeno je u saopštenju.

Prijedorski Štab za vanredne situacije naredio je i da u naredna dva dana bude izvršena periodična sadmična dezinfakcija javnih površina, javnih objekata i sredstava javnog prevoza.

Agencije