Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” pozvala je mlade od 15 do 19 godina da se do kraja mjeseca prijave na kurseve iz više oblasti kreativne industrije koji će biti održavani tokom ljeta.
“Upis traje do 1. juna, kursevi su besplatni i svi zainteresovani se mogu prijaviti za izabrani kurs elektronskim putem popunjavajući prijavu na sajtu www.prijedorhub.com”, saopšteno je iz ove agencije.

Kursevi su programiranje u Pajtonu, digitalno crtanje, audio-produkcija i di-džejing, programiranje mikrokontrolera, 3D modeliranje i štampa, te kako postati jutjuber.

Grupe broje do 10 učesnika, tako da je broj mjesta ograničen, a nastava će početi zvaničnim odobrenjem nadležnih institucija prema već sada uspostavljenim preporukama o neophodnom fizičkom rastojanju i svim mjerama sigurnog rada u grupi.

U Agenciji “Preda-PD” 2019. godine formiran je Prijedor hab kao neprofitni javni prostor za povezivanje kreativne industrije, tehnologije i mladih ljudi, a početkom marta ove godine u ovom prostoru započela je realizacija projekta “Be Creative, be Better” uz podršku programa BHRI /Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative / koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, uz finansijsku podršku USAID-a.

Zbog vanrednog stanja, kursevi ovog projekta nisu mogli početi u prostoru haba, te je sredinom aprila pokrenut prvi onlajn kurs veb-dizajna u virtuelnoj učionici koji pohađaju dvije grupe polaznika, njih dvadeset i dvoje, i sredinom juna oni će završiti obuku.

Izvor: Agencije