Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Mladen Ilić zamjera gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, jer ponovo u budžet nije uvrstio finansijsku pomoć zdravstvenim radnicima, na čemu su SNSD-ovi odbornici insistirali, imajući u vidu velika zalaganja medicinara tokom više od godinu dana pandemije korona virusa.

Ilić je precizirao da će odbornici SNSD-a podnijeti dva amandmana na novi prijedlog gradskog budžeta, te izrazio uvjerenje da će on biti usvojen u srijedu, 14. aprila i da neće biti Stanivukovićevih opstrukcija.

Dva amandmana SNSD-a odnose se na svega dva posto budžeta, a osim za zdravstvene radnike, predviđaju i finansijsku pomoć porodiljama.

Ako Stanivuković ne prihvati SNSD-ove amandmane, to će, kaže, uraditi Skupština kako bi postali sastavni dio budžeta, za koji se nada da će biti izglasan 14.aprila.

“Vjerujem da će Banjaluka nastaviti funkcionisati na najbolji mogući način, a iskazaćemo i zahvalnost onima koji će dobiti jednokratnu pomoć”, rekao je predsjednik Skupštine Grada.

Ilić je za ATV negirao kao teoretski moguće da je Stanivuković iz svog džepa finansirao određena plaćanja, jer nije bio usvojen gradski budžet.

“Gradonačelnik je pričao da grad ne funkciniše, da se ništa ne plaća…”, podsjetio je on i dodao da je moguće da je gradonačelnik platio balone za jednu od manifestacija u proteklih nekoliko dana, te da pogrešno na taj način prikupljati političke poene.

Situacija koja je bila vidljiva proteklih dana u Banjaluci nije dobra, što, kaže, potvrđuje da je neophodan dogovor i saradnja za dobrobit građana.

Izrazivši spremnost da se razgovora i da’ doprinos razvoju najvećeg grada Srpske, kazao da se ne može zanemariti važnost Skupštine kao gradske institucije, na koju neće dozvoliti pritiske, kao ni na odbornike skupštinske većine, jer je bilo takvih pokušaja u proteklim danima.

“Neophodno je demokratsko ponašanje i da se usaglasimo, usvojimo budžet i da Banjaluka konačno krene normalnim putem, kojim, nažalost, nije išla u proteklim nedeljama”, ukazao je predsjednik gradskog parlamenta.

Izvor: ATV