“Njih nema, malobrojni su, ne postoje u ozbiljnoj masi i najpre su sastavljeni na lažima i falsifikatu, a što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Otuda, verujem da će 5. septembra na Cetinju biti zaista fantastično”, istakao je Đukanović, i zato u ovom klipu analizirao sve potencijalne opasnosti koje mogu da se dogode prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija

Sudeći po broju okupljenih ”komita” koji su došli iz svih delova Crna Gore, zlobni bi rekli ponajviše iz Rožaja, Plava, Ulcinja, Gusinja i svakako zabludele braće sa Cetinja, može se zaključiti da se priča o tzv. crnogorskoj naciji, posebno lažnoj crkvi, jeziku i pismu, lagano gasi, kazao je u svom obraćanju Vladimir Đukanović, novinar i poslanik u Skupštini Srbije.

Ipak, kako je kazao, opreza radi, mržnju koju poseduju ti ljudi mora se uzeti za ozbiljno i svakako da uliva zebnju svakom normalnom čoveku da neki ekstremista ne napravi incident prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na tron Svetog Petra Cetinjskog.

„Srpski narod i svi oni koji nisu prodali veru prađedovsku tog dana imaju veliku čast i radost da prisustvuju jednoj divnioj ceremoniji i nikako ne bi smelo da se dozvoli da takvu svetkovinu uništi šačica ekstremista koje policija ako hoće lako može da umiri“

„Njih nema, malobrojni su, ne postoje u ozbiljnoj masi i najpre su sastavljeni na lažima i falsifikatu, a što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Otuda, verujem da će 5. septembra na Cetinju biti zaista fantastično“, istakao je Đukanović, i zato u ovom klipu analizirao sve potencijalne opasnosti koje mogu da se dogode prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Izvor: IN4S