Bila mi je čast da budem jedan od 10.000 građana Istočnog Sarajeva koji su juče podigli zastavu Republike Srpske. Bila je to impresivna manifestacija ljubavi prema Srpskoj, ali i izraz poštovanja prema svim narodima. Porediti te građane i slobodarski i stradali srpski narod sa nacistima, sraman je čin koji zaslužuje svaku osudu.

stakao je predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić, reagujući na izjavu članu Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

– Taj ratni načelnik policije u Zenici, pokrovitelj mudžahedina koji su u njegovoj zoni odgovornosti počinili stravične zločine nad srpskim civilima, djeci, ženama i starcima, svoju nečistu savjest ne može oprati optužujući druge. Prvo neka opere svoje ruke, a onda neka kaže gdje je 150.000 sarajevskih Srba – navodi Nešić.

Dodaje da nijedan narod u prošlom vijeku u Evropi nije stradao koliko srpski narod, te da je nedopustivo porediti ga sa nacistima od kojih je stradao.

– Džaferović je naše mlade policajce, djecu koja nisu zapamtila rat, nazvao nacistima. To je govor mržnje bez presedana i vrijeđanje institucija Republike Srpske, pa očekujem da reaguje pravosuđe – rekao je Nešić.

Džaferovićeva izjava Di Veltu, naglašava predsjednik DNS, opomena je svim narodima u BiH da čuvaju mir.

– Za Srpski narod garant očuvanja mira je Republika Srpska. Baš kao što je stvorena prije 30 godina radi opstanka srpskog naroda i danas nam je važna kao jedini garant našeg opstanka. Da nam živi Republika Srpska – poručio je Nešić.

Izvor: Srpskainfo