Desetine hiljada korisnika Centra za socijalni rad će ostati bez socijalne pomoći, pet gradskih preduzeća nema imenovane upravne odbore, odjeljenjima Gradske uprave rukovode podobni potpisnici, stručni saradnici su gimnazijalci, posao zamjenika gradonačelnika obavlja savjetnik, a transparentno je samo ono što Drašku Stanivukoviću ide u korist – sve to samo je dokaz da trenutni gradonačelnik Banjaluke, Grad kojim bi trebalo da upravlja koristi isključivo kao sredstvo političkog obračuna, upozorili su iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Kako dodaju, prvi čovjek Banjaluke ne mari za 30.000 korisnika Centra za socijalni rad koji zbog političke trgovine, koju pokušava da izdejstvuje, neće moći dobiti socijalnu pomoć.

“Samo zato što je gradonačelniku bitniji stranački obračun, upravni odbori čak pet gradskih preduzeća ne mogu biti imenovani. Nijedna pritužba Komisije za izbor i imenovanja nije stigla na konkursnu proceduru za izbor članova tih pet upravnih odbora. Uporno dokazuje da mu je politika ispred vođenja Grada. Zbog svojih sukoba na ličnoj i političkoj osnovi, blokira Grad i Banjaluku gura u haos”, navodi se u saopštenju GrO SNSD-a.

“Jedino predizborno obećanje koje je u potpunosti ispunio jeste radno mjesto koje je svojim stranačkim kolegama ponudio zarad boljeg aktivizma, pa zato Odsjekom za informatiku upravlja slikar, a stručni saradnik za regionalnu i privrednu saradnju je maturant gimnazije i Stanivukovićev najbolji prijatelj i to bez prethodno sprovedene konkursne procedure. Time je pogazio još jedno od svojih mnogobrojnih obećanja – da će načelnike odjeljenja zapošljavati isključivo nakon sprovedene konkursne procedure na osnovu kompetencija i stručnosti, a nakon više od godine mandata Draška Stanivukovića, funkcije koje po zakonu vrše načelnici, i dalje obavljaju podobni potpisnici, a posao zamjenika gradonačelnika preuzeo je njegov savjetnik”, dodaju u banjalučkom SNSD-u.

Naglasili su da i nakon svega toga, bez imalo stida, Stanivuković upire prstom u članove upravnih odbora, fakultetski obrazovane građane koji su po zakonu prošli svu potrebnu konkursnu proceduru.

“Godina i po bila je dovoljna da postane jasno da Stanivuković nije dorastao funkciji koju obavlja. Sada kada ima priliku, a i dovoljno sredstava, da ispuni obećanja koja je je na sva zvona promovisao u predizbornoj kampanji on ih naziva ‘udarom na budžet’, a amandmane skupštinske većine kojima bi se pomoglo najugroženijim kategorijama – ‘budžetskim masakrom'”, kažu u saopštenju i zaključuju:

“Ima do sada najveći budžet Grada, a gdje ga troši i dalje je misterija jer je dokazao da je obećanje o transparentnosti – lažno”.

Izvor: ATV