Danas je proveden drugi nadzor BFC certifikata, provedene su provjere postupanja u oblasti privredu, saradnje sa investitorima, komunikacije sa javnošću, strateško opredjeljenja Gradske uprave, te definisanje novih obaveza koje očekuju Grad u procesu četvrte recertifikacije, koja počinje u decembru ove godine.

Potvrđeno je da BFC zahtjevi zapravo predstavljaju redovnost poslovanja kako u privredi, u odnosu prema investitorima i novim uslovima koje će ova uprava definisati.
Posebno je naglašeno da je Prijedor grad koji je 2020.godine potvrdio certifikat BFC-a u trećoj recertifikaciji, čija će dodijela da se održati 10.juna na BFC konferenciji na Jahorini.
Potvrda postupanja po definisanim zahtjevima, koji su usmjereni ka razvoju lokalne zajednice, poslovne zajednice , privrednog ambijenta, definisanja povoljnih uslova za investicije, te povećanje transparentnosti rada kako prema poslovnom sektoru, tako i prema građanima, samo je još jedan od pokazatelja da Grad Prijedor ima jasne smjernice i budućeg razvoja te formiranja novih javno- privatnih dijaloga.

Izvor: prijedorgrad