Magistralni put Prijedor-Banjaluka od sutra ujutro će cijelom trasom biti ponovo u funkciji. Dobru vijest, prije svega za vozače,potvrdio  je Radenko Crnogorac, direktor „Prijedorputeva“ , firme koja je proteklih dana radila na rehabilitaciji dijela magistralnog pravca,od Ivanjske, preko Dragočaja, do prijedorske petlje. Zbog tih radova na tom dijelu magistralnog puta bila je potpuna obustava saobraćaja, a vozači su po izboru imali dva manje ugodna i nešto duža alternativna putna pravca.

– Radove smo završili dva dana prije roka. Riječ je o rehabilitaciji putne dionice u dužini od 9, 5 kilometara , dijela puta koji nema odgovarajuću obilaznicu. Zbog zahtijevnih radova, prvenstveno na asfaltiranju puta, dogovorena je potpuna obustava saobraćaja, a vozači zamoljeni za strpljenje. Imajući u vidu da je magistralni put izuzetno frekventan potrudili smo se da radove što prije završimo i prije roka- rekao je Crnogorac.

Podsjećamo da su „Prijedorputevi“ u proteklom periodu završili rehabilitaciju puta od Kozarca do Ivanjske, a s novom dionicom to je 37,5 kilometara puta. Vrijednost investicije,po tenderu „Puteva RS“,  iznosi oko 22 miliona maraka.

Izvor: kozarski