epa10968801 Serbian player Novak Djokovic arrives to the presentation of the players for the ATP Finals tennis tournament at Piazzetta Reale in Turin, Italy, 10 November 2023. The 2023 ATP Finals take place in Turin from 12 to 19 November 2023. EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Nekadašnji drugi igrač svijeta Aleks Koreča osvrnuo se na dešavanja pred Australijan open prošle godine, odnosno na ono kroz šta je tada prolazio Novak Đoković.

nalitičar “Jurosporta” smatra da je srpskom teniseru to neprijatno iskustvo pomoglo, o čemu i svjedoče Novakovi rezultati koji je od tada ostao bez samo dvije Grend slem titule.

– Mislim da ga je ono što mu se dogodilo u Australiji dovelo do mnogo introspekcije. Razumio je ko je on. Ušao je duboko u svoju dušu, svoje tijelo, svoj duh. Od tada je bolje razumio i upravljao stvarima. Đoković zna i koji su igrači bili na njegovoj strani, a koji nisu. Kao da je sve to probudilo zver koju je imao u sebi, on sada kontroliše sve svoje emocije mnogo bolje nego ranije – izjavio je Koreča.

FOTO: JAMES ROSS/EPA
FOTO: JAMES ROSS/EPA

Podsjetimo, razlozi za njegovu deportaciju tada je odbijanje da se vakciniše, odnosno ne posjedovanje uvjerenja o vakcinaciji protiv korona virusa.

– Sada vidim da ga čak i igrači ili javnost više cijene nego ranije jer je autentičan, prirodan je, on je svoj, i ne pokušava da kaže stvari da bi svi bili srećni. Drži se svojih principa. Možda vam se sviđaju ili ne, ali on je definitivno neko ko će se boriti za sve što misli da mora da uradi. I to je ono što radi sa asocijacijom koju je stvorio za igrače (PTPA) ili sa načinom na koji djeluje na terenu. Tako da mislim da vjerovatno gledamo najbolju verziju Novaka Đokovića u cjelini – zaključio je Koreča, prenosi B92.

FOTO: YOAN VALAT/EPA
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Pred Đokovićem je Završni turnir u Torinu, gdje će učešće započeti u nedjelju. Prvi rival je Holger Rune, a na koju stranu se on svrstava na Đokovićevoj listi saznaćemo ne prije 21 čas.

Izvor: Srpskainfo