Derbi posljednjeg 17. kola Prve lige Republike Srpske na Gradskom stadionu u Prijedoru između domaćeg Rudar Prijedora i bijeljinskog Radnika završen je neriješenim rezultatom kojim su Semberci osvojili titulu jesenjeg prvaka i zimovaće na tronu kao jedini prvoligaš koji nije doživio nijedan poraz u bitkama za bodove.

Bijeljinci su poveli već u petom minutu kada je nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora Slaven Stjepanović pogodio mrežu domaćina i “tuširao” oko 500 ljubitelja fudbala u gradu na Sani. Bio je to rezultat prvog dijela, a u 70. minutu gostujući fudbaler Andrija Janjić je zbog grube igre zaradio drugi žuti karton i isključenje, pa su Bijeljinci bili brojčano slabiji na terenu. To su iskoristili Prijedorčani koji su pogotkom kapitena Nemanje Pekije u 81. minutu iz jedanaesterca stigli do izjednačenja i boda kojim su ostali u trci za titulu na proljeće i povratak u Premijer ligu BiH.

Rudar Prijedor – Radnik    1:1 (0:1)

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 500. Sudija: Dragan Kesić (Gradiška).  Strijelci: 0:1 Stjepanović (5), 1:1 Pekija (81 – penal). Žuti kartoni: Živanović, Ignjatović, Pekija (Rudar Prijedor), Ristanović, Josipović, Perišić (Radnik). Crveni karton: Andrija Janjić (Radnik) u 70. minutu.
RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Ignjatović, Pekija, Komazec, Živanović (od 64. Demonjić), Milaković, Raković (od 90. Rauš), Bilbija, Njamculović (od 70. Rosić), Smajić (od 64. Marić), Da Silva.
RADNIK: Lakić, Janjić, Vasić, Natan (od 76. Santrač), Stjepanović (od 68. Matković), Stevanović, Despotović, Albijanić (od 70. Veljkić), Perišić, Amidžić, Ristanović (od 76. Josipović).

Izvor: SportDC