Pokaznom smotrom, paljenjem rotacija i sirena, policijske, vatrogasne, službe hitne pomoći i Auto-moto društva obilježen je Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koju je organizovao Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora.

Pod sloganom “Sjetimo se. Podržimo. Djelujmo” subjekti bezbjednosti saobraćaja građanima, vozačima i svim učesnicima u saobraćaju željeli su da skrenu pažnju na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju, ali i da utiču na smanjenje broja stradalih u nesrećama kao i smanjenje broja teško povrijeđenih lica.
Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaj Prijedora. Saša Gajić izjavio je da je na području Policijske uprave Prijedor u periodu januar-oktobar ove godine evidentirano šest saobraćajnih nezgoda sa šest smrtno stradalih lica, dok je u istom periodu prošle godine u jedanaest saobraćajnih nezgoda smrtno stradalo 12 lica.
On je dodao da je za prvih deset mjeseci ove godine samo na području grada Prijedora dogodilo 496 saobraćajnih nezgoda u odnosu na 485 saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile u uporednom periodu prošle godine.

” Od tog broja, dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima su smrtno stradale dva lica, dok se za deset mjeseci 2022.godine dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo šest lica”, rekao je Gajić.
On je dodao da se preduzimaju sve mjere i aktivnosti,kako bi se nastavila tendecija smanjenja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.
Sekretar Savjeta za bezbjednost saobraćaja Mladen Kulundžija izjavio je da se ova aktivnost odvija sa jednim ciljem i jasnom porukom da je potrebno angažovanje svih učesnika u saobraćaju kako bismo imali što manje dešava saobraćajnih nezgoda, a pogotovo onih sa smrtno stradalim licima.
” Ono što je posebna poruka današnjeg obilježavanja, odnosno svih aktivnosti koje smo radili u prethodnom periodu, kao što su edukacija i prevencija pa i represivne mjere od strane Ministarstva unutrašnjeg poslova, da u narednom periodu na području Prijedora
nemamo stradalih lica u saobraćaju. To bi bio naš zajednički uspjeh”, rekao je Kulundžija.

Izvor: prijedorgrad