Fudbaleri Slavije i Rudara odigrali su 1:1 u utakmici 22. kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu.

Slavija je pokušavala prvo poluvrijeme više da drži loptu u svom posjedu, a Rudar je preko brzih krilnih igrača pravio velike probleme domaćem timu.

Gosti i prvi prijete, ali iz prekida, koji je upravo nastao kao plod jednog brzog napada po strani, Kristijan Medić ruši na trideset-trideset pet metara iskosa Da Silvu. Đani Salčin je idealno ubacio loptu, a Mario Sajak je najviši u skoku, odlično šutira, ali stativa se ispriječila.

Uzvraća iz prekida i Slavija. Nikola Bjeloš je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pada ispred Trninića, ali mladi golman Rudara odlično interveniše i izbacuje loptu u korner.

Nisu bili ni jedni i drugi učinkoviti u napadu, teško su ulazili u šanse, nekako bi se u napadačkoj trećini završavali svi napadi, ali se Slavija stiže radovati u prvom poluvremenu. Nikola Bjeloš je ubacio iz slobodnog udarca sa lijeve strane, lopta gotovo da pada na zemlju u petercu, Mahir Karić se fenomenalno snalazi, lopta prolazi kroz noge Nemanji Pekiji i završava u golu za vođstvo Slavije 1:0.

Na poluvremenu, Vule Trivunović, ostavlja u svlačionici Nemanju Marića, a na teren uvodi napadača Edina Kesića i Rudar kreće mnogo ofanzivnije i izgleda bolje. Upravo je Kesić u 47. minuti u odličnoj poziciji, ali iz dobre pozicije ne zahvata loptu na najbolji način i Sirćo lako brani.

Što nisu uradili tada Prijedorčani su uradili dvije minute kasnije. Edin Kasić je ubacio iz slobodnog udarca, gužva u kaznenom prostoru, a Mario Sajak se za razliku od prvog poluvremena sada raduje, 1:1.

Osjetio je Rudar da su ovo njihove minute u utakmici, pa i da Silva sjajno šutira, Amar Sirćo fenomenalno reaguje i paradom brani taj udarac.

Na drugoj strani u šansi je Miljan Govedarica. Nakon napada Bjeloša i povratne lopte, defanzivci Rudara slabo reaguju, izbacuju loptu pravo na nogu Miljanu Govedarici, koji snažno šutira po zemlji, ali Nemanja Pekija požrtvovanom intervencijom blokira taj udarac pred svojim golmanom.

Opet je nakon toga uslijedio jedan period igre sličan onom u prvom poluivremenu kada se napadi završavaju oko kaznenog prostora, da bi onda probali još jednom Kesić, preko gola, a na drugoj strani Danijel Erić snažnim šutem sa 25 metara, također preko gola. Pokušavala je Slavija češće kroz sredinu da probaci loptu prema napadačima, ali u nekoliko navrata defanzivci Rudara to sjeku i otvaraju brze kontre, no defanzivci Sokolova uspjevaju da zatvore na vrijeme i otklone opasnost.

Imala je Slavija priličan broj „načetih“ igrača uoči ove utakmice, pa se to osjetilo na samoj igri. Rudar je pokušavao da pritisne posljednji put na meču, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Amara Sirću. Najbolja prilika je zapravo bila poslije auta Marija Sajaka koji loptu baca u srce kaznenog prostora. Ovaj put je lopta odskočila pred Sirćom i prevarila ga, te krajnjim naporom golman Slavije izbacuje u korner kako neko iz gužve sa druge stative ne bi ubacio loptu u gol. Na kraju, ostaje 1:1, po bod Slaviji i Rudaru.

SLAVIJA – RUDAR PRIJEDOR 1:1 (1:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 100
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Karić 39, 1:1 Sajak 49
Žuti kartoni: Medić, Popović (Slavija), Marić, Sajak (Rudar)

SLAVIJA: Sirćo, Medić, Gojković, Bjeloš (od 73. Arbinja), Križevac, Alešević, Mandić, Karić, Erić (od 90. Vučinić), Govedarica, Tomić (od 32. Popović)

RUDAR: Trninić, Sajak (od 90. Samardžić), Pekija, Kovačević, Salčin, Marić (od 46. Kesić), Raković, Amoa (od 90. Marković), Gbegbe (od 69. Bilbija), Smajić (od 69. Milaković), Da Silva

Izvor: SportDC