Kosovo police escort Marko Djuric a Serb official to a police station in Kosovo capital Pristina after he was arrested in northern Kosovo town of Mitrovica on Monday, March 26, 2018. Kosovo police arrested a Serb official after he was banned from visiting a divided town in northern Kosovo and then fired tear gas and stun grenades at Serb protesters Monday. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće večeras ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

Da će Đurić danas boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vijest je potvrđena i u Prištini, prenosi Blic.rs.

Naime, da će Đurić danas biti na KiM saopštilo je i kosovsko ministarstvo poljnih poslova, a tom mediju potvrdio i savjetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj.

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dvije sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posete, te uskraćivanjem dozvole Đuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavijesti o posjeti.

Ziberaj i sada za Gazetu ekspres kaže da je taj resor “odobrio” Đuriću posjetu.

– Da, zahtev za posjetu je odobren u duhu mira i razumijevanja povodom pravoslavnog uskrsnog praznika – rekao je Ziberaj za Express.

Dodao je da Đurić, kao i svi drugi vjernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

– Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici – naveo je on za Express.