Tradicionalna 25. Međunarodna ulična trka “Prijedor 2018” biće održana 15. maja, a njen promoter će biti aktuelni selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović.
Riječ je o višestrukom prvaku Jugoslavije i Balkana, aktuelnom državnom rekorderu na 800 metara i na 1.000 metara i državnom rekorderu u dvorani na 800 metara, a učesnik je, između ostalog, Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine.

U organizacionom odboru, na čijem čelu je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, očekuju da će još jednom na ovoj, u regionu i šire prepoznatljivoj priredbi “kraljice sportova”, pod motom “Volim Prijedor”, okupiti veliki broj takmičara.

“Ovo su masovne trke koje okupe više od 4.000 učesnika, atletičara, rekreativaca, učenika, ali i profesionalnih sportista i veoma mnogo gledalaca”, rekao je Đaković novinarima nakon današnje sjednice Organizacionog odbora.

Predsjednik Atletskog kluba “Prijedor” Marko Golubović istakao je da se za učešće na ovoj manifestaciji već prijavljuju atletičari iz zemalja regiona – Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, ali i daleke Kenije, te da će se učesnici moći prijaviti i na sam dan manifestacije.

“Mi više ne zovemo učesnike, već oni nas zovu i traže da dođu i budu takmičari, što je za nas potvrda da su ove trke prepoznatljive u atletskom svijetu. S pravom su ušle u kalendar Evropske atletske asocijacije”, istakao je Golubović.

On je naglasio da je prijedorska ulična trka, poslije Beogradskog maratona, najprestižnija sportska manifestacija ovakvog tipa u regionu.

Umjesto 26 trka, ove godine će biti održano 30 trka, od najmlađih “cicibana” /djece iz vrtića/, preko učenika osnovnih i srednjih škola do rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama.

Seniori će trčati 4.500 metara, a seniorke 2.000 metara, dok će ovu sportsku manifestaciju prvi put uživo prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Budžet trka je u visini prošlogodišnjeg i iznosi 45.000 KM, a nagradni fond je 16.000 KM. Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru je Atletski klub “Prijedor”, generalni pokrovitelj Grad Prijedor, a pokrovitelj Ministrastvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.