Škola fudbala Stars pri Fudbalskom klubu Krupa egzistira već osam godina čiji su idejni tvorci Slobodan Starčević i Miroslav Balaban, nekadašnji saigrači iz Omladinca, broji više od 30 članova svih uzrasnih kategorija. Najmlađi dečaci koji treniraju u Starsu su rođeni 2011. i 2012. godine.

Pored Starčevića i Balabana koji su profesionalno zauzeti u stručnom štabu premijerligaša Krupe treninge u dvorni na Banjalučkom velesajmu vodi Darko Šegrt, uz asistencije Mihajla Bučinskog. Starsovci iz godine u godinu grade kult svoje škole pod parolom: “kod nas su odabrani dečaci”, a svi su kao jedna velika, mlada porodica.

-Milina je raditi sa lepo vaspitanim i dečacima koji su odani fudbalu, koji sa osmehom i velikom željom dolaze na treninge, ali i utakmice koje zakazujemo protiv lokalnih klubova i škola. Imamo više od 30 članova raznih uzrasnih kategorija, nastupamo na turnirima i igramo prijateljske utakmice, ponajviše na stadionu regionalnog ligaša Naprijeda u banjalučkom naselju Obilićevo – istakao je trener Darko Šegrt.

Među najmlađima su Mihajlo, Luka i Viktor, dečaci koji još uvek ne idu u osnovnu školu, a već nekoliko godina druguju sa fudbalskom loptom.

-Mi smo drugovi i volimo fudbal – kaže Luka, a Mihajlo, u dresu Levendovskog i Bajerna iz Minhena dodaje:

-Mi smo pravi drugari, kad porastemo bićemo nerazdvojni prijatelji.

Viktor je probao i ostale sportove, u fudbalu je ostao najduže:

-Volim loptu i fudbal, a ovde u Starsu imam dosta drugara i radujemo se pobedama protiv drugih ekipa.

Treninzi su tri puta sedmično, nekada salu zameni i otvoreni teren na prirodnoj travi, a nedavno su svi članovi Škole fudbala Stars dobili jednoobraznu sportsku opremu, bele šorceve i plane dresove, sa grbom Fudbalskog kluba Krupa. Kolektivno i idu na utakmice premijerligaša u kanjonu Vrbasa sa trenerima.

-Naši najmlađi članovi su naš ponos. Učestvujemo i na takmičarskim turnirima, ne zbog rezultata već da dečaci steknu iskustvo i takmičarske navike, da osete žar borbe za bodove i sve čari fudbalske igre. Većina naših članova je 2008. godište, ima i starijih, a postoje i oni dečaci za koje se interesuju i drugi klubovi i škole. Međutim, mi želimo laganim koracima da fudbalski iškolujemo igrače koji će da budu ponos Starsa – rekao je na kraju Darko Šegrt, trener u Školi fudbala Stars.

Sportski zurnal