Pozitivne vibracije su produkt banjalučke promocije Žurnalove luksuzne revije, koja je promovisana u hotelu “Bosna” uz podršku Fudbalskog kluba Krupa, a posvećena je predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula. Gosti koji su prisustvovali svečanosti u “Piano baru” prepričavaju detalje, ali i razgovore posvećene najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Žurnalova revija “Rusija 2018” dobila je najviše ocene i o njoj se govori samo u superlativima, oni koji iz objektivnih ili nekih drugih razloga nisu prisustvovali promociji žale, ali rado slušaju one koji su bili, posebno im je krivo što nisu došli do primerka kvalitetnog štiva o kojem svi pričaju u Gradu na Vrbasu.

Doktor Borko Petrović, dekan Fakulteta za fizičku kulturu i sport Univerziteta u Banjaluci bio je oduševljen promocijom revije pod sloganom “U napad, Srbijo!” za Republiku Srpsku u hotelu “Bosna”.

-Ovo je čin za svaku pohvalu, a posebno nam je drago što je na dan izlaska revije iz štampe premijerna promocija održana u Banjaluci za celu Republiku Srpsku. Pre nekoliko dana na našem Fakultetu smo imali otvoranje izložbe eksponata čuvenog fizioterapeuta Borisa Vrhovca Vrle, a sada i ovu svečanost kojom najavljujemo gromoglasno ono što nas očekuje u Rusiji. Sve oči svetske fzudbalske i sportske javnosti biće okrenute ka Mondijalu, a Sportski žurnal koji redovno čitam pomaže nam da lakše i temeljnije pratimo sva zbivanja uoči prvenstva, a nema sumnje da će tako da bude i za vreme samog turnira – istakao je Borko Petrović.

Njegov prezimenjak Milenko Petrović, organizator kampa FK Partizan u Republici Srpskoj se nadovezao:

-Podržavam prezimenjaka i želim da dodam da je Sportski žurnal Republike Srpske naš prozor u sportski svet i da smo mi svojim prisustvom dali čast aprolutnom lideru sportske štampe, kao i podršku u projektu promocije revije koja je dobila sve pohvale i liči na istinsko evropsko izdanje ne zaostajući ni za slavnim svetskim listovima. Ovakve stvari moramo da negujemo i čuvamo kako bi podsticali entuzijazam, koji je jedan od preduslova da stvorimo uspeh. Samo tako možemo da idemo napred.

Predsednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Slaviša Kralj istakao je da mu nije bilo teško da po “žegi i sparini” prevali šezdesetak kilometara i dođe na promociju u Banjaluku:

-Poziv sportskim prijatelja iz Žurnala i Banjaluke se nikada ne odbija, u celu priču bio je uključen i Fudbalski klub Krupa koji može da posluđi kao svetao primer mnogima, a hotel “Bosna” je već dokazani domaćin u kojem se svi gosti fantastično osećaju. Ovakvih stvari Republici Srpskoj i njenom fudbalu nedostaje, da se što češće dešavaju, kako bi mogli da šaljemo u svet pozitivne vibracije i poruke, da postojimo, da smo živi i da nas ima. Nema sumnje da će Republika Srpska biti uz Orlove u Rusiji, a praćenje Mondijala će nam i te kako biti olakšao uz vodič koji nam je podario Sportski žurnal. Mogu samo da kažem, zaista, napred Srbijo!

Sportski direktor FK Krupa Mihajlo Bučinski je takođe bio oduševljen:

-Naš klub prepoznaje istinske i prave vrednosti, Sportski žurnal je list koji je odavno nadmašio kvalitet našeg fudbala, ali pomaže klubovima i fudbalu Republike Srpske da se izvučemo iz teške situacije i moramo da cenimo i poštujemo taj entuzijazam i dobre namere. Osim toga FK Krupa je jedini klub koji na stadionu ima reklamu Sportskog žurnala u znak podrške sportskom dnevniku koji nam svake godine priredi po nekoliko nezaboravnih manifestacija i iznenađenja. Neka živi Žurnal, u napad Srbijo!

Nekadašnji sudija sa FIFA znakom Banjalučanin Ognjen Valjić bio je zadivljen izgledom Žurnalove luksuzne revije:

-Profesionalna deformacija je što sam prvo potražio stranice sa predstavljanjem arbitara i našeg Milorada Mažića. Prezadovoljan sam i izgledom, i kvalitetom štampe, odnosno sadržaja koji nam je ponudio Žurnal u reviji posvećenoj Mondijalu. Ovo je zaista štiko koje treba čuvati, prvo na znak uspomene na ovo okupljanje u hotelu “Bosna”, a onda i kao vredan dokument posvećen SP u Rusiji.

Trener u Školi fudbala “Stars” Darko Šegrt bio je kratak i jasan:

-Izvinio sam se radnim kolegama i zamolio ih da me puste na jedan čas, da traže od mene šta hoće, ali sam morao da dođem na promociju i podržim akciju Sportskog žurnala koji nas iz godine u godinu oduševljava i ne dozvoljava da se i ovaj mali fudbalski plamičak u Republici Srpskoj ugasi. Dok budemo imali fudbal i postojaćemo! Iskrene čestitke od srca.

I tako, jedna sabrana i odabrana družina, “potrošila” je jedno junsko popodne u “Piano baru” iza čijih su se “šajbi”, s vanjske strane, izmenjala sva četiri godišnja doba, a banjalučkim ulicama tekla neviđena količina vode. Nijedna munja niti grom, kamoli pljusak ili pokoje zrno grada nisu poremetili iskrene fudbalske razgovore koji su se vodili iz dubine duše.

Do sledećeg viđenja, sa željom da Srbija na Mondijalu obraduje naciju. Uz Sportski žurnal je, uvek, sve drugačije, i mnogo lakše. Banjaluka, ali i Republika Srpska odavno su prepoznale misiju Sportskog žurnala…

Tešić: Da nije Žurnala…

Istaknuti fudbalski radnik iz Brčkog i dugogodišnji visoki funkcioner FSRS Slobodan Tešić, u društvu sina Aleksandra i Jovice Savića, predsednika OFK Brčko prisustvovao je promociji Žurnalove revije.

-Sportski žurnal čitam decenijama i to je moje omiljeni novinarski produkt. Još kada na ovakav, vanredan način, dobijemo dopunsko štivo posvećeno najvećem sportskom događaju u godinu na kojem, uz to, nastupa i reprezentacija Srbije, ugođaj i radost su kompletirani, bez obzira na sve probleme koji pritišću fudbal u Republici Srpskoj. Da nije Žurnala, davno bi se sve ugasilo – rekao je Slobodan Tešić.

Jelić: Podrška iz srca i duše

Petar Jelić, internacionalac i nekadašnji reprezentativac BiH, sin nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Milana Jelića i prvog čoveka fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH zbog privatnih obaveza nije mogao da prisustvuje promociji u Banjaluci:

-Cenim ono što radite i pokušavate da “ispravite”, želim vam svu sreću i ne sumnjam da će promocija, kao i sve dosadašnje svečanosti Žurnala u hotelu “Bosna”, biti više nego uspešna i dugo se pamtiti. Zbog privatnih obaveza nisam u mogućnosti da dođem u Banjaluku, ali vas iz dubine duše i srca podržavam i želim svako dobro – poručio je telefonski Petar Jelić.

Kukolj: Da sam zakasnio žalio bih

Svečanosti u “Piano baru” prisustvovao je i Branko Kukolj, danas fudbalski menadžer, nekadašnji uspešni fudbaler. On se vratio iz Zagreba gde je obavio dobar posao sredivši transfer juniora Zvijezde-09 Sergeja Dojčinovića (rođen 2000. godine), omaldinskog reprezentativca Republike Srpske i BiH.

-Plašio sam se da neću stići na svečanost u hotel “Bosnu”, ali uspeo sam jer sam bio na službenom putu u Hrvatskoj. Zaista bilo bi mi krivo da sam propustio jednu ovakvu svečanost i mogu da kažem da sam u potpunosti oduševljen sadržajem revije posvećenoj Mondijalu u Rusiji. Žurnal je uvek bio vodeći medij na ovim prostorima, a ovim je i potvrdio da i dalje drži tu poziciju, apsolutnog lidera sportske štampe – istakao je Branko Kukolj.

Sportski žurnal/Slavko BASARA