U 11. kolu Omladinske Premijer lige BiH juniori Rudar Prijedora u subotu, 12. oktobra s početkom u 15 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru, u derbi susretu, dočekuju lidera prvenstvasarajevski Željezničar.

-Ukratko da se osvrnem na prethodni meč u kojem smo ispunili svoj cilj, a to je da pobijedimo u Travniku i na taj način zakažemo fudbalski praznik u Prijedoru, tačnije derbi protiv Želje. Ono što su samo pojedinci mislili da se može desiti – desilo se, protiv Sarajlija igramo za prvo mjesto na tabeli u šta je malo ko vjerovao – istakao je Srđan Marjanović, šef stručnog štaba juniora Rudar Prijedora.

Juniori Željezničara u posljednje vrijeme su malo posustali i bodovna razlika između dva kluba se “istopila”.

-Dolazi nam lider koji je, po meni, uz mostarski Zrinjski, najveći favorit za osvajanje prvog mjesta. Sarajlije igraju dobro, imaju dosta reprezentativaca, oni su favoriti u derbiju. Mi nemamo nikakvo opterećenje ni moranje, ali daćemo sve od sebe da pobijedimo, i ako ništa drugo, da bar sedam dana budemo lider na prvenstvenoj tabeli. Iako poslije toga imamo izuzetno težak raspored plus čitav proljećni dio – dodao je Marjanović.

U gradu na Sani stvorena je sjajna fudbalska euforija, posjeta na susretima juniora je iz kola u kolo sve veća…

-Ako ne uspijemo protiv Želje ima još mnogo kola da se igra, možda nekad i budemo lideri. Pričao sam sa igračima poslije meča sa Slavijom, tada je Željezničar bježao sedam osam bodova, a sad ima smao bod više od nas. Biće još bodova, mogu da se osvajaju u svim utakmicama, baš kao i iznenađenja. Kad se sjetim prve utakmice protiv Slobode, te utiska i stava pojedinih ljudi iz kluba, ali i jasvnosti, da će se vrlo teško opstati u Premijer ligi BiH i da nam trebaju pojačanja. Evo, sa ponosom i sigurnošću mogu da kažem da smo 16 kola prije kraja izborili i osigurali opstanak što je pred nas postavljeno kao zadatak i cilj. Sada igramo za sebe i navijače – rekao je Srđan Marjanović, koji protiv Željezničara u derbiju neće moći da računa na napadača Miloša Sadžaka jer je zaradio crveni karton u Travniku.

prijedor24h