Demokratski narodni savez sa zabrinutošću prati dešavanja u Crnoj Gori i svim srcem je uz naš bratski narod i našu Srpsku pravoslavnu crkvu, saopšteno je iz ove stranke.

– Nažalost, jučerašnji nervozni i agresivni nastup Mila Đukanovića, budi veliku brigu za budućnost naše crkve i našeg naroda u Crnoj Gori. Milo Đukanović bi, kada se već osokolio da sije strelice i ka Republici Srpskoj, trebalo da zna da je Republika Srpska izraz volje njenog naroda, da ju je stvorio narod i da će je biti dok je i naroda – rekao je Nenad Nešić, vršilac dužnosti predsjednika DNS.

Odnarodovani Đukanović, dodaje on, umjesto što sije otrovne strelice na sve strane, trebalo bi da konačno otvori oči i osjeti volju naroda i u Crnoj Gori.

– Država, to je narod, a ne bilo koji pojedinac ili vođa, pa makar se on zvao i Milo Đukanović. Srpska pravoslavna crkva je nadživjela mnoge imperije, mnoge tiranine, nadživjeće i Mila Đukanovića. Ona je dio bića i crnogorskog naroda, a biće jednog naroda nemoguće je oteti i zatrti – zaključio je Nešić.

Srpskainfo