????????????????????????????????????

Na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Prijedor u prvom tromjesečju ove godine u oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 21 krivično djelo sa pričinjenom materijalnom štetom od oko 666.000 KM i protivpravnom imovinskom koristi većom od 584.000 KM, saopšteno je danas iz ove uprave.
U prvom tromjesečju ukupno je evidentirano 247 krivičnih djela, što je za 36 krivičnih djela, odnosno za 12 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine. Ukupan procenat rasvijetljenosti krivičnih djela je 88, dok je rasvijetljenost krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu 66 odsto.

Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga nadležnom tužilaštvu podneseno je 14 izvještaja za 14 krivičnih djela protiv 17 lica, a evidentirano je i 11 prekršaja.

“Vidljiva je tendencija opadanja broja kretanja migranata za 34 odsto. U izvještajnom tromjesečju kontrolisan je i evidentiran 171 ilegalan migrant, dok je taj broj za isti period prošle godine iznosio 259”, navodi se u saopštenju.

Iz oblasti javnog reda i mira evidentirano je 156 prekršaja, a narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Zabilježeno je 4.450 prekršaja počinjenih kršenjem saobraćajnih propisa, što je za 35 odsto manje u odnosu na isti period 2019. godine. Od 189 saobraćajnih nezgoda četiri su bile sa smrtnim posljedicama po lice, osam sa teškim tjelesnim povredama i 44 sa lakšim.

“Iz saobraćaja su isključena 453 vozača, od čega 392 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 39 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Na području Prijedorske regije i dalje se kontinuirano sprovode aktivnosti kontrole saobraćaja radarskim sistemom za automatsku kontrolu i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja”, dodaje se u saopštenju.

U PU Prijedor danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su tromjesečne rezultate predstavili načelnik ove uprave Sretoja Vujanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović i načelnik Sektora policije Mario Milašin.

Agencije