Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas sve subjekte uključene u sprečavanje širenja virusa korona na području grada da pruže neophodnu pomoć institucijama i građanima opštine Oštra Luka nakon što je u toj susjednoj lokalnoj zajednici u protekla četiri dana broj zaraženih sa nula došao do sedam.
“Izvršiti dezinfekciju javnih površina na području opštine Oštra Luka i izvršiti dostavu neophodnog broja zaštitnih maski institucijama na području ove opštine”, navedeno je u zaključcima gradskog Štaba.

Štab je preporučio prijedorskom “Vodovodu” da nastavi sa kontinuiranim mjerama dezinfekcije i kontrole higijenske ispravnosti vode za piće, kao i sa redovnim i periodičnim mjerama dezinfekcije objekata koji su u funkciji vodosnabdijevanja.

“Vodovod” je Štabu dostavio izvještaj o primjeni mjera na sprečavanju širenja virusa korona kroz sprovođenje mjera dezinfekcije prostorija i objekata ove ustanove, kao i dezinfekcije objekata i sistema za vodosnabdijevanje “Crno vrelo”, kojima upravlja ovo preduzeće.

Pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji u Prijedoru je 57 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 1.200 lica.

U karantinu u hotelu “Prijedor” trenutno je smješteno 16 lica.

Agencije