Odbornik u Skupštini grada Doboja Zoran Blagojević (SNSD) izjavio je da je poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić osoba “lavovske biografije”.

On je poručio banjalučkom odborniku Ivanu Begiću (PDP), koji je najavio da će biti posmatrač na izborima u Doboju, da ovaj grad nije mjesto za potkusurivanje i političke performanse, ali da je dobrodošao i da se nada da će moći da nauči i prihvati mnogo toga dobrog i korisnog.

Podstaknut, kako je naveo, Begićevom najavom “okršaja” sa Vulićevim i njegovom “neskromnom izjavom da će susret s njom tokom izbora u ovom gradu obilježiti izborni proces”, Blagojević je istakao da mu iskustvo čovjeka sa šest mandata u Skupštini grada daje za pravo da Begiću, “kao političkom junioru, savjetuje da se ne zalijeće, jer kupljenje brzih i jeftinih političkih poena u konačnici mnogo košta”.

On je poručio Begiću da mora znati da posmatrači tokom izbornog procesa nemaju pravo da komuniciraju sa glasačima, pa ga je “uputio da malo bolje prouči Izborni zakon, da ne bi opterećivali CIK novim prijavama o nepoštovanju tog zakona”.

– Takođe, talas vašeg pobjedničkog zanosa ne smije biti opravdanje niti za sjenku prijetnje, uvijene ili nagoviještene ni prema Sanji niti prema glasačima, jer Doboj je bio i ostaje grad heroj, a ne mjesto za potkusurivanje i političke performanse – rekao je Blagojević.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

On je naveo da će građani Doboja glasati i izabrati svoje predstavnike, a “na njihovu volju neće uticati gosti i posjetioci, naročito ne oni koji dođu da mute bistru vodu, a nakon toga odlaze neznano kuda”.

– O vama ne znam mnogo, osim da ste blizak saradnik Draška Stanivukovića i da ste popularnost i kredibilitet stekli određenim performansima koji su dobili epitet političkih senzacija. Naprotiv, o Sanji Vulić znam sasvim dovoljno da sam ponosan što mi je prijatelj, saradnik i partijski drug – izjavio je Blagojević.

On je istakao da je Vulićeva iskusan političar, neko kome su glasači u tri navrata dali mandat odbornika i poslanika, te najmlađi predsjednik lokalnog parlamenta.

– Nije bila ni punoljetna kada je pokrenula i realizovala aktivnosti oko obnove svoje srednje škole, a čitav niz godina je kao opozicionar bila na čelu najjače omladinske organizacije u Republici Srpskoj. Svaki njen korak je bio javan, svaka aktivnost je vodila uspjehu. Malo li je? – naveo je Blagojević.

Blagojević je pozvao Begića da kao gost dođe u Doboj koji je, kako je naveo, “krvlju odbranio u ratu i decenije rada uložio u njegov oporavak i rast, zajedno sa mladim ljudima, među kojima je kao najbolji predstavnik Vulićeva, odrasla i vaspitana u tom duhu, kao beskompromisni borac, patriota i humanista”.

– Dobro nam došli, i nadamo se da ćete tokom boravka u Doboju moći da naučite i prihvatite mnogo toga dobrog i korisnog. Okršaje smo, valjda, davno ostavili iza sebe? – istakao je Blagojević.

Blagojević je napomenuo da je želio javno da se obrati Begiću “kolegijalno, očinski i dobronamjerno” kao jedan od najstarijih odbornika u Skupštini grada Doboja, ali i kao dugogodišnji društveno-politički radnik, rukovodilac u privrednom kolektivu i kao ranjeni i odlikovani borac i stvaralac Republike Srpske.

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić (PDP) najavio je da će biti posmatrač na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju, i to na biračkom mjestu na kojem glasa poslanik u parlamentu BiH Sanja Vulić.

– Iskreno, ne mogu dočekati susret sa Sanjom Vulić. Mislim da će taj susret da obilježi izbore u Doboju – rekao je Begić za Srpsakinfo.

Izvor: Srpskainfo