Oko stotinu penzionera večeras je prisustvovalo tradicionalnom druženju u organizaciji Mjesnog udruženja penzionera Gomjenica.

Predsjednik ovog mjesnog udruženja, Zorka Đikić rekla je da su svi jedva dočekali da se druže uz pjesmu i igru.
“Poznato je da se niko od nas nije mogao družiti u većem broju zbog epidemije virusa korona, ali evo konačno smo i to dočekali. Većina penzionerske populacije je vakcinisana, pa je samim tim i druženje opuštenije. Ponovo krećemo sa svim našim aktivnostima i radujemo se što konačno možemo nastaviti tamo gdje smo stali”, poručila je Đikićeva.
Popuštanju epidemioloških mjera i ponovnom druženju sa kolegama penzionerima obradovao se i vršilac dužnosti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske , Slobodan Brdar.

“Pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo, kao najstarija generacija imamo volju za život, penzioneri žele da se druže, da razmijene iskustva jedni s drugima. Ovo druženje je jedna ustaljena praksa Gomjenice i Saničana, a večeras je prisutan i veći broj svih drugih predsjednika mjesnih udruženja. Zato smo i prepoznatljivi u Republici Srpskoj, prije svega po dobroj i humanoj organizaciji, omogućavamo našim članovima banjsko-klimatsku rehabilitaciju za šta imamo razumijevanje lokalne vlasti i gradonačelnika”, rekao je Brdar.
On je ovom prilikom najavio da će Udruženje penzionera RS tokom jula obaviti pregovore sa predstavnicima Vlade RS o mogućem vanrednom povećanju penzija.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović se pridružio penzionerima ističući da mu je čast što je u prilici da sa njima podijeli ove trenutke opuštanja i lijepog druženja.
“Gledamo uvijek pravac u kojem će se nastaviti naša saradnja, između Grada Prijedora i gradskog Udruženja penzionera. Nakon dužeg vremena naši penzioneri su dočekali da se ponovo druže i to je svakako nešto što je svima nama nedostajalo”, rekao je Pavlović.

Izvor: prijedorgrad